Position: sygdoms > allergi >

aspergillis induceret astma behandling

   Aspergillus er en almindelig svamp fundet i rådnende vegetation . Mennesker med normal immunforsvar er sjældent påvirket af Aspergillus , men dem , der lider af astma er i risiko for at udvikle en allergisk reaktion

ABPA og dens Effekter


En allergisk reaktion ( overfølsomhed ) til Aspergillus kaldes allergisk bronkopulmonal aspergillose ( ABPA ) . Symptomer på ABPA omfatter hvæsen , generel svaghed , feber og en hoste , som til tider producerer blod .

Behandling


Selvom Aspergillus er en svamp , ABPA er en allergisk reaktion , der kræver allergi behandling . Steroid inhalatorer og mundtlige immunosuppressive steroider såsom prednison er effektiv til behandling af symptomer, mens svampedræbende medicin ikke er . Det anbefales også , at folk fortsætter deres normale astmabehandling .

Relapse


Det er ikke ualmindeligt for tilbagefald af ABPA at forekomme , som typisk kræver mere medicin . Hvis de ikke behandles , kan den allergiske reaktion føre til permanent ardannelse i lungerne og endog respirationssvigt .

Forebyggelse

Personer med astma bør så vidt muligt holde sig væk fra deres allergi udløsere . Mennesker med ABPA rådes til at holde sig væk fra områder med rådnende vegetation , såsom moser , skove , moser og kompostbunker .

Overvågning

allergiske reaktioner over for Aspergillus kan overvåges ved at kontrollere antistof niveauer og lungekapacitet regelmæssigt . Holde styr på ABPA symptomer og at holde sig til en behandling kan hjælpe med at forhindre permanent beskadigelse af Aspergillus .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------