Position: sygdoms > allergi >

effekten af rygning på celler i luftvejene

   De mere end 4. 000 kemiske stoffer der findes i tobaksrøg skader cellerne i næse , hals og lunger . Af disse er 250 kendt for at forårsage kræft eller er giftige eller radioaktive . Den samlede virkning af de kemikalier, og kroppens forsvar i sidste ende gøre det sværere at trække vejret , fremme infektioner og fremkalde kræft eller emfysem

Irritation


Den næse, svælg og luftveje i lungerne er foret med celler , der fælde partikler og organismer . Nogle gør slim . Andre, cilier , har små hår til at flytte slim og skidt at blive slugt og ødelagt af fordøjelse .

Indført at ryge , foring af luftvejene svulmer . Slim bliver tykkere . En ryger kan udvikle en hoste at rydde hans hals .

Tjære


I et år , er lunger en pakke om dagen ryger belagt med op til en kop tjære . Tjære lammer cilia . Slim bliver tykkere

Svækket Forsvar


Rygning gør det også sværere for de hvide blodlegemer-. ådselsæder celler-til at fælde invaderende organismer . Kroppen kan ikke længere bekæmpe infektioner så godt som det engang kunne . En ryger er mere sandsynligt at få kronisk bronkitis , lungebetændelse og andre infektioner .

Puff ved pust , kræftfremkaldende kemikalier flow over de celler i luftvejene . I nogle celler , der forårsager dette ændringer-mutationer-at bevirke, at cellerne deler vildt . De skaber kræftsvulster .

Bristet luftsække

Dybt inde i lungerne er de luftsække . Disse små ballon -lignende strukturer omgivet af blodkar , hvor kroppen opfanger ilt . Røg indeholder kulilte ( den gas, der findes i bil udstødning ) . Røde blodlegemer kan få fat kulilte lettere end ilt . Hjertet og lungerne er nødt til at arbejde hårdere for at tage ilt nok . De kemikalier i røgen forstyrrer elastin , et enzym , der holder lungevæv fleksibel . Luften sække bliver stiv . De er let revet , der forlader færre luftsække arbejder hårdt for at få ilt . Dette er starten på emfysem .

Afslutning

Ligegyldigt hvor længe en person har røget , afslutter bringer forbedringer hurtigt . Jo længere en person går uden at ryge jo større forbedring i hans helbred .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------