Position: sygdoms > allergi >

hvordan man kan forstå og leve med cøliaki

   Cøliaki er en af de mest confounding af alle menneskelige forhold . Det er vanskeligt at diagnosticere , da det har lignende symptomer på andre problemer , såsom irritabel tyktarm og Crohns sygdom . Selv om den nøjagtige årsag ikke er helt forstået , kan sygdommen nogle gange være nedarvet
1
Forstå mulige symptomer . Den mest markante symptomer er diarré , der kan periodisk , samt abdominal oppustethed og smerter . Der kan også være kramper og ledsmerter , abnormaliteter af taburetten , uforklarlig udslæt og anæmi eller vægttab . Selvom disse symptomer kan have andre årsager , bør de alligevel undersøges af en læge .
to .
Indse , at selv om Cøliaki kan være nedarvet , kan det også vise sig efter en slags af kroppen traumer såsom en skade eller infektion . Hvorfor sygdommen kan da vist ikke helt forstået .

3 .
Tag nogen symptomer alvorligt , som hvis cøliakiramte ikke diagnosticeret eller behandlet i nogen tid , kan der være alvorlige konsekvenser . Immunsystemet kan blive forringet , abdominal oppustethed , smerter, diarré og opkastning kan blive kronisk , vægttab og træthed kan blive invaliderende og kroppen vil blive alvorligt underernærede . Ubehandlet Cøliaki kan også føre til tab af knogletæthed , visse kræftformer , og lidelser i nervesystemet .
4 .
Forstå hvordan Cøliaki påvirker kroppen. Cøliaki betragtes som en autoimmun sygdom i fordøjelseskanalen . Det skader overfladen af tyndtarmen , i det omfang , at det forstyrrer optagelsen af næringsstofferne i de fødevarer , der er spist . Når fødevarer , der indeholder gluten , et protein hovedsagelig findes i hvede , rug , triticale og byg , der forbruges , immunsystemet reagerer ved at ødelægge , og endog ødelægge overfladen af tyndtarmen . Således overfladen af tyndtarmen bliver glat i stedet for at blive omfattet af den finger -lignende fremspring , villi , hvorigennem næringsstoffer fra fødevarer bliver optaget i kroppen . Disse næringsstoffer , er så afgørende for alle organer i kroppen , derefter skyllet ud af kroppen , som derefter begynder at bogstaveligt sulte .
5 .

Søg læge , hvis du har nogen bekymringer muligheden for cøliaki, især hvis du har en relativ med den betingelse . En simpel blodprøve kan afgøre, om du har et overskud af en vis antistof udbredt i cøliakiramte . Din læge kan senere ønsker at undersøge tyndtarmen for at se, om der er nogen skader på villi . En sti periode på en anti-gluten kost kan være en yderligere indikation af sygdommen .
6 .
Erkend, at , hvis du har cøliaki, skal du undgå gluten for resten af dit liv . Sygdommen er ikke helbredes , men det er overskueligt . Hvis gluten undgås , vil dit helbred snart begynde at blive bedre. Hvis du har lidt alvorlig underernæring , skal du muligvis nogle kosttilskud . Din læge vil rådgive og ordinere dem for dig . Han kan også foreslå at søge rådgivning hos en diætist til at forklare fuldt ud de fødevarer , du bør spise , og de fødevarer, du skal undgå .
7 .
Undgå alle hvedesorter , byg , rug , Bulgar , kamut , kasha , matzo , triticale og spelt . Undgå alle produkter , der ikke er mærket glutenfri . Spise en sund kost , motion , og slappe af , og din krop vil snart genskabe sig selv til de samlede sundhedsudgifter .

----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------