Position: sygdoms > allergi >

hvad er kryptiske tonsiller ?

   Tonsillerne er lymfatisk Vævsstykker flankerende hver side af bagsiden af halsen . Snarere end at have en helt glat overflade , er de udstenede . Når disse miner eller huller blive udvidet og indsamle bakterier , er betingelsen benævnes kryptiske tonsiller

tonsil Stones


Et tegn på kryptiske mandlerne er lille hvid eller grå aflejringer, der kan samle inde i mandler. Disse er bakterielle aflejringer kaldes tonsil sten , eller tonsilloliths . De er generelt harmløse , men kan være ganske besværligt på grund af den følelse af fremmedlegeme de skaber . Også , at de har en dårlig lugt på grund af deres svovl og bakterier indhold .

Sådan Hold mandlerne sunde


Hvis du har store krypter i din mandler , er det vigtigt at have en ordentlig mundhygiejne for at forebygge tonsil infektion . Gurgle med varmt saltvand og bruge en antibakteriel skyl kan medvirke til at fastholde sunde mandler .

Pus på tonsiller


Hvis du har pus , som dannes på en af dine mandler , kan det være et tegn på en mere alvorlig tilstand kaldet tonsillær byld . Dette er en infektion , der skal behandles straks din læge .

STREP Throat

udvidede kryptiske tonsiller kan også være tilbøjelige til fælles bakterielle infektioner som halsbetændelse . Hvis du har feber og ondt i halsen med pletter på dine mandler , skal du konsultere din læge og tage en fuld løbet af antibiotika . Ubehandlet halsbetændelse har været forbundet med hjerteklap -sygdomme.

Tonsillektomi

Tonsillektomi , som er kirurgisk fjernelse af mandlerne ved en otolaryngologist , er en sidste udvej for alvorligt udvidede eller ofte inficeret mandler . Hvis du har tilbagevendende infektioner i halsen , store tonsiller blokere dine luftveje eller en alvorlig byld , kan du blive en kandidat til denne procedure .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------