Position: sygdoms > allergi >

typer af neuropatisk smerte

   Neuropatiske smerter er en form for kronisk smerte , der skyldes nerveskader , der ofte følger efter en infektion , sygdom , skader eller medicin . Patienter beskriver neuropatiske smerter som en spontan brændende, stikkende , jagende eller shock-lignende smerter . De oplever ofte en overdreven smerte svar til normalt smertefri stimuli . Neuropatisk smerte er vanskelig at behandle og kan vare uendeligt

postherpetisk neuralgi


postherpetisk neuralgi er neuropatisk smerte, der fortsætter efter reaktivering af varicella-zoster -virus, virus , der forårsager skoldkopper og helvedesild .

trigeminusneuralgi


trigeminus neuralgi er smerter i nerverne er ansvarlig for ansigtet sensation . Patienter med trigeminus neuralgi opleve perioder med ansigtet smerter skiftevis med smerte- fri perioder . Det kan være ensidig eller forekomme på begge sider af ansigtet .

HIV-associerede Neuropati


HIV -associeret neuropati rammer cirka halvdelen af HIV-smittede patienter. Det har en lang række symptomer , men omfatter normalt kroniske smerter i hænder og fødder .

smertefuld diabetisk neuropati

Smertefuld diabetisk neuropati er en komplikation til diabetes med en dysfunktion af det autonome nervesystem og perifere sensoriske nerver . Smertefuld diabetisk neuropati er oftest til udtryk i de nedre ekstremiteter.

Andre typer af neuropatisk smerte

Neuropatiske smerter er også forbundet med mange sygdomme og kroniske sygdomme som multipel sklerose , traumatisk skade , slagtilfælde , kræft , amputation og karpaltunnelsyndrom , samt visse former for medicin .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------