Position: sygdoms > allergi >

Forskellen mellem seborrheic keratose & hudkræft

   Seborrheic keratose er en godartet vækst i huden , der udvikler i keratinocytter eller den epidermale celler i huden . Hudkræft , på den anden side er en ondartet vækst , der udvikler sig i overhuden

Udseende


seborrheic keratose er normalt runde eller ovale og ru eller skællet at røre ved. De har også en vorte-lignende udseende . Hudkræft kan se ud seborrheic keratose . De er forandringer i huden , der ikke heler . Mange hudkræft fremstå som sår , der bare ikke vil heles .

Årsager


seborrheic keratose årsager er ikke bestemt . Solen kan spille en rolle , samt genetik , det deres udvikling . Hudkræft har mange potentielle årsager , fra UV- bestråling , kroniske nonhealing sår som forbrændinger og HPV ( human papillomavirus ) .

Diagnose


Både hudkræft og seborrheic keratose er set på som en tidligere afgørelse. Hvis du er i tvivl , en hudbiopsi anbefales .

Behandling

seborrheic keratose kræver ingen behandling . Hudkræft kan forvaltes afhængigt af placeringen eller kræft og patientens alder . Aktuel kemoterapi , fotodynamisk terapi og tografiske kirurgi behandle hudkræft .

Forebyggelse

Undgåelse solen kan hjælpe med at forhindre både hudkræft og seborrheic keratose . Undgåelse af tobaksvarer og chemoprevention tropicals som 5- fluorouracil hjælper med at forhindre hudkræft udvikling .

Insight

Hvis du har en plet på huden du er bekymret for , er et besøg på din hudlæge anbefales, hvis hudkræft er mistanke . Tidlig behandling af hudkræft , vil hjælpe med at forhindre den i at metastaserer , hvilket er næsten altid dødelig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------