Position: sygdoms > allergi >

als : hvad er det ?

   . ALS , eller amyotrofisk lateral sklerose , er en medicinsk tilstand , der langsomt nedbryder nerverne i det menneskelige legeme , der kontrollerer muskelbevægelser , ifølge Les Turner Fonden

Sjov Fakta


De fleste mennesker kender ALS som Lou Gehrig 's Disease , opkaldt efter en New York Yankees ballplayer der døde af ALS i 1941 .

Funktion


Som ALS skrider frem, neuroner i kroppen begynder at miste deres evne til at sende beskeder . Det betyder, at lemmerne stop bevægelse og begynde at atrofi og svække til det punkt, hvor kroppen bliver lammet .

Effekter


De lider af ALS begynder at mærke dens virkninger , når de har problemer spise og tale . Snart kan folk med ALS ikke bevæge sig rundt på egen hånd . Til sidst , folk med ALS mister muskel udholdenhed til endnu ånde .

Typer

ALS manifesterer sig på forskellige måder for hver patient . Nogle mennesker har en normal progression af sygdommen , mens det i andre ALS synes at stoppe eller fremskridt på en meget langsom hastighed

Behandling

Desværre , ingen kendt kur mod ALS eksisterer . dog har stoffet Riluzole vist sig effektiv i en reduktion af tilstand og kan tilføje flere måneder om at en patient liv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------