Position: sygdoms > allergi >

hvordan man skal håndtere mund smerter ( plantar fasciitis )

  Mange år siden , gennemgik min kone smertefulde operation for plantar fasciitis , hvis bare vi vidste så , hvad vi ved nu . Baseret på vores erfaringer , er denne artikel designet til at hjælpe dig med at genkende årsag og behandling af plantar fasciitis
1 .
Efter generelle træthed , den mest almindelige årsag til hæl og bue smerter er en medicinsk tilstand, der kaldes plantar fasciitis . Fodterapeuter beskriver dette som en betændelse i fiber band af korsbånd , der løber fra hælen af foden , i bunden, og derefter indsætter i fodballen , lige bag tæerne . Vævet på dette vitale område bliver opsvulmet og irriteret . Træthed kan forekomme som en sekundær symptom som den ulykkelige patient forsøger at tilpasse deres gangart at kompensere for det ubehag , der opstår , når du går normalt .
En glimrende indikator for plantar fasciitis i sin vorden , er smerter, der forsvinder , når du er i hvile . De fleste patienter fortæller, smerter ved gang , som letter , efter at de har gået et stykke tid . Dette mønster gentager hver gang de har hvilet og begynde at gå igen . Nogle bemærkede , at det er særligt smertefuldt første ting om morgenen og mod slutningen af dagen, hvor træthed begynder at blive en faktor . Som den tilstand skrider frem, smerter og ubehag bliver mere konstant og forværres , mens du går . I avancerede tilfælde , ikke længere hvile fødderne giver tilstrækkelig lindring .
Der er flere grunde til inflammation opstår , men især er pres på det punkt af ledbåndet tilknytning til hælen . Andre , mindre almindelige årsager til smertefuld betændelse er hælspore . Hælspore er bittesmå fremspring af calcium , der vokser på hæl og forårsage bittesmå tårer i plantar fascia . Dette kan være meget smertefuld , især hvis hævelse af plantar fascia irriterer nerven . Denne betændte nerve kan forårsage smerte til at flytte op i ankel og underben . Normalt , smerte plantar fasciitis , i sin vorden , manifesterer sig som en skarp , stikkende smerter i svangen af foden . Indtil for nylig , Sporer hæle blev anset den primære årsag til plantar fasciitis . Nye undersøgelser viser, at ansporer bidrager til betingelsen i mindre end halvtreds procent af tilfældene .
Medvirkende faktorer til betingelsen om plantar fasciitis er overdrevne står på hårde overflader . Et godt eksempel på dette ville være en kasse i et stormagasin eller købmand . En person, der står primært på ét sted , flere dage om ugen på et betongulv er en god kandidat til plantar fasciitis , især hvis de gør dette over en årrække . Lang tid løbere og motionister er også modtagelige for den betingelse . Enhver aktivitet , der skader den plantar sætter dig i fare . Hvis , når du går foden ruller indad , supination ( dreje) opstår, og for meget stress er
2 .
Behandling
En du har erfaring udbrud af plantar fasciitis , kan din første reaktion være at ændre den måde , du går som at træde på den side af foden . Du skal afholde sig fra at ændre dine naturlige gangart . Gåture på nogen måde, som er unaturlige at du kan føre til mange andre medicinske problemer , herunder rygmuskler og endda din rygsøjle . Her er nogle nyttige tips, der kan medvirke til at kontrollere eller i det mindste minimere smerten
Strækker-. Om morgenen , du før stige og gå , tog selv til at strække musklerne i fødder og ben . I samme præmisser som opvarmning før løb eller motion , varme op dine fødder ved at gøre en hurtig serie af strækninger . Krøller tæerne og massage dine lægmuskler . Dette vil gøre det muligt for omløb til flow og mindske den første anfald af smerter, når du får ud af sengen . Bøje foden op og ned flere gange får blodet flyder i dine kalve .

3 .
Undgå at gå på ujævnt terræn . , Der omfatter legetøj og andre farer på stuegulvet . Walk i græsset ved siden af fortovet . Undgå grusstier og indkørsler . Tag elevatoren i modsætning til trappen , lige indtil problemet er løst . Bær din favorit par behagelige hjemmesko omkring huset .
4 .
Når du kommer hjem fra en hård dags arbejde , sætte fødderne op , og anvende en is-pack til at hjælpe med smerter og hævelse . Vær sikker på at anvende isen kun bunden af dine fødder . Anvende is til benene vil reducere omsætning og øge smerten .
5 .

Find den rigtige sko . Fodtøj spiller en afgørende rolle i fodpleje . Sko , der giver maksimal støtte i løbet af dagen og du vil få en bedre nat .
6 .
Over the counter smertestillende medicin kan være effektiv i styringen af mindre smerte og ubehag . Normalt , non steroide anti-inflammatoriske stoffer ( NSAID ) som Ibuprofen ( Medipren , Nuprin , Motrin , Advil ) og Naproxen . ( Aleve , Naprelan , Anaprox , Naprosyn )
I avancerede tilfælde kan din læge ønsker at ordinere noget mere passende .
7 .
Andre handlemuligheder din Lægen kan tage omfatte nat benskinner , steroid skud , og chokterapi ( I ekstreme tilfælde med begrænsede resultater . ) Den allersidste udvej ville være kirurgi . Dette plejede at være en almindelig form for praksis mod plantar fasciitis , dog har de behandlinger , der er nævnt ovenfor , og fysisk terapi , kombineret med tidlig påvisning gennem uddannelse lavet operationen næsten forældet .

gode råd og advarsler


 • Custom -made orthotics er de mest populære og effektive våben i moderne behandling . Disse arch , hæl og sål hjælpemidler findes i mange former og stilarter .
 • ortopæd vil være i stand til at arbejde med dig i at finde den støtte , der fungerer bedst for dig .
 • altid få en second opinion for en medicinsk tilstand . Med fremskridt inden for moderne medicin , ville det være klogt at være forsigtig med enhver læge , der tyder på, kirurgi som en første eller eneste mulighed for den betingelse , der er beskrevet i denne artikel .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------