Position: sygdoms > allergi >

virkningerne af CPAP på iltning

   CPAP ( kontinuerligt positivt luftvejstryk ) enheder har en dybtgående indvirkning på iltningen af patienter med obstruktiv søvnapnø . Patienter med apnø har iltindholdet , som varierer hele natten med hyppige dyk i ilt , undertiden alvorligt lavt niveau . En vellykket CPAP titrering letter dette problem , selvom den er beskeden ilt kan forblive hos nogle patienter

Iltning


En patient , der har ubehandlet apnø har hyppige ophør med at trække vejret på grund af obstruktion . Når patientens luftveje er truet , iltniveauet falder . Dette fremgår af en lav behandling i pulsoximeter anvendes under en søvn undersøgelse . Når patienten vækker fra apnø , ilt klatrer op , kun at vende tilbage til et lavt niveau med det næste apneic begivenheden .

CPAP fastholder Airway


Oxygen niveauer er både højere og mere stabil i patienten på en CPAP enhed , fordi luftvejene er splinted åben med luft . Den uncollapsed luftveje opretholder normale vejrtrækning og dermed normale mætningsniveauer .

Effekter


I en patient med svær apnø , hvis ilt kan gå ned til et farligt niveau , der er en særlig dramatisk forbedring med CPAP brug . Patienten vil også føle sig bedre og mere vågen .

Undtagelser

Nogle patienter vil ikke forbedre deres ilt niveauer på en CPAP alene . Dette kan være på grund af dårlig tolerance over for CPAP enhed eller på grund af en pulmonal tilstand , såsom kronisk obstruktiv lungesygdom .

anden behandling end CPAP

For patienter , hvis iltningen ikke blive bedre med en CPAP , der er andre muligheder for at overveje , såsom BiPAP ( bilevel positivt luftvejstryk ) eller VPAP ( variabel positivt luftvejstryk ) enheder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------