Position: hotel888 > allergi >

sollys relaterede medicinske tilstande & sygdomme

   Solen er en kilde til både vitale energi og skadelige stråling og kan udløse sundhedsmæssige problemer, når eksponeringen er overdrevet eller utilstrækkelig . Der er mange forskellige typer af sollys-relaterede forhold, hvoraf nogle kan forårsage livstruende komplikationer , hvis venstre ubehandlet

Typer


Sygdomme , der kan blive udløst eller forværret af solen omfatter hudkræft og autoimmune sygdomme som lupus og sklerodermi , samtidig med at betingelserne i forbindelse med mangel på tilstrækkelig sollys omfatter rakitis , osteomalaci og sæsonbetonede affektiv lidelse .

Symptomer


I solbeskyttelses-følsomme lidelser som lupus , kan solen føre til udslæt , rødme eller betændelse i leddene , væv og indre organer . Vækst af hud knuder og ændringer i mol kan signalere hudkræft , mens osteomalaci ofte præsenterer med muskelsvaghed og knoglesmerter . Ligesom store depression , er SAD karakteriseret ved en følelse af tristhed , angst og mangel på energi .

Årsager


Årsagerne til lupus er ukendt , selv om genetiske og miljømæssige faktorer menes at spille en rolle , i henhold til EMedicineHealth . com . Hudkræft stammer hovedsagelig fra en kombination af genetiske faktorer og overeksponering for solen , mens D-vitaminmangel er årsag til osteomalaci og rakitis .

Komplikationer

Komplikationer af lupus omfatter skader på nyrer , lunger , hjerte og hjerne . Venstre ubehandlet , hudkræft-især melanom-kan sprede sig til blodet og indre organer , mens rakitis og osteomalaci øge risikoen for knoglebrud og dental deformiteter . I svære tilfælde kan SAD føre til selvmordsadfærd , stofmisbrug og social tilbagetrækning , ifølge Mayo Clinic .

Forebyggelse /Solution

Personer med Sun- følsomhed bør beskytte sig mod solens stråler ved at have beskyttende tøj og anvendelse af et bredt spektrum solcreme med en SPF 15 eller højere . Supplere kosten med ekstra D-vitamin og åbne hjem og arbejdsplads op til mere naturligt sollys kan forbedre symptomer på tilstande forårsaget af utilstrækkelig solen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------