Position: sygdoms > allergi >

hvordan man kan være opmærksom på og behandle colitis ulcerosa

   Colitis ulcerosa er en kronisk betændelse i de store tarme, som kan føre til mavesmerter , diarré , og rektal blødning og er tæt knyttet til Crohns sygdom . Sammen skal de kaldes inflammatorisk tarmsygdom . Disse betingelser kan vare fra år til årtier , og kan ikke påvirke nogen , ung eller gammel . Colitis ulcerosa er sjældent set i Østeuropa , Asien og Sydamerika , og er sjælden i den sorte befolkning
1
<. br > Der er ingen tegn på , at årsagen til disse betingelser er som en følge af infektion og hverken er smitsom . Colitis ulcerosa og Crohns sygdom er forårsaget af unormal aktivering af immunsystemet i tarmen . Immunsystemet er sammensat af celler og proteiner , der tjener til at forsvare kroppen mod skadelige bakterier , vira , svampe og meget mere . Når en af disse trænger ind i kroppen immunsystemet aktiveres og bliver betændt . Normalt er immunsystemet aktiveres kun , når kroppen er udsat for skadelige ubudne gæster . Hos patienter med Crohns sygdom og colitis ulcerosa , dog immunsystemet er usædvanlig og kronisk aktiverede i mangel af alle kendte aggressor . Den fortsatte unormale aktivering af immunsystemet forårsager kronisk inflammation og sårdannelse
to
kig i nogle af de symptomer-. Bortset fra rektal blødning og diarré , kan nogle af de andre symptomer omfatter en bred vifte , da det er anderledes med alle . Det afhænger af den specifikke type og placering af colitis . De forskellige typer er :
1. Ulcerative proctitis refererer til betændelse , der er begrænset til endetarmen . Hos mange patienter med colitis proctitis , kan milde intermitterende blødning fra endetarmen være det eneste symptom .
2. Proctosigmoiditis indebærer betændelse i endetarmen og sigmoid colon (et kort segment af kolon som støder op til endetarmen ) . Symptomerne kan være blødning fra endetarmen , haster , blodig diarr¨¦ og kramper .
3. Left-sidet colitis indebærer betændelse, der starter i endetarmen og strækker sig op i venstre colon ( sigmoid kolon og faldende kolon ) . Disse symptomer kan omfatte blødning fra endetarmen, venstre sidet mavesmerter , blodig diarr¨¦ , vægttab og kramper .
4. Pancolitis eller universelle colitis henviser til betændelse , der påvirker hele kolon ( højre kolon , venstre kolon , tværgående tyktarm og endetarm ) . Symptomer på pancolitis kan omfatte blodig diarré , mavesmerter og kramper , vægttab , træthed , feber og nattesved .
5. Fulminant colitis er en sjælden form af colitis og kan omfatte dehydrering , alvorlige mavesmerter , langvarige diarré med blødning og chok .
Mens intensiteten af tyktarmen betændelse i colitis ulcerosa voks og forsvinder over tid, sted og omfang af sygdomme hos en patient generelt forbliver konstant . Betændelse er normalt begrænset til endetarmen , selv i et tilbagefald .

3
Diagnose-. Med henblik på at diagnosticere specifikke tilstand , kan en afføringsprøve blive truffet for at kontrollere først for infektioner og parasitter . Blodprøver og blodlegemer kan også tages for at kontrollere anæmi og andre spørgsmål . En forhøjet hvide blodlegemer og sed sats både afspejler igangværende betændelse i tyktarmen . En koloskopi visualisering test kan også gøres på indersiden af tarmene på hvilket tidspunkt en biopsi kunne træffes med henblik på at fastslå graden af colitis . Anden test mulighed , som ikke er så afgørende er en barium lavement x-ray
4
Behandling-. Behandlinger kan omfatte oral medicin såsom en anti-inflammatorisk sammen med særlige lavement . I tilfælde, hvor der var en masse af blodtab som et af symptomerne , kan jerntilskud være påkrævet , og nogle gange endda blodtransfusioner . Sjældent, kan tyktarmen akut spile en stor størrelse , når betændelsen bliver meget svær . Denne tilstand kaldes toksisk megacolon , der forlader patienter ekstremt syg med feber , mavesmerter og udspilning , dehydrering , og underernæring . I dette tilfælde kirurgi kan være nødvendig for at forhindre kolon brud . Tyktarmskræft kan blive en komplikation efter at have lidt med colitis for over 8 til 10 år . Når denne kræft er diagnosticeret på et tidligt stadium , kan prøver af væv ( biopsier ) tages for at søge efter ændringer i foret celler i tyktarmen . Når præcancerøse ændringer er fundet , kan fjernelsen af tyktarmen være nødvendigt for at forhindre tyktarmskræft .
Colitis kan også påvirke andre dele af kroppen . Nogle patienter kan udvikle ledbetændelse , rygsmerter på grund af gigt i sacroiliac leddene . Sygdom i leveren og galdegangene kan også være forbundet med colitis .
Hvis du eller nogen du elsker , er eller har lidt med disse betingelser , jeg håber, at denne information kan være en fordel at finde en slags håb og lettelse for dig . Der er en glimrende hjemmeside , der ville være en stor ressource for dig på : http://www. medicinenet. com/ulcerative_colitis/article. htm
der tager dig fra , hvad colitis er hele vejen igennem fantastisk behandlingsmuligheder. Du behøver ikke at lide .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------