Position: sygdoms > allergi >

hvordan man kan læse en MR scanning af hjernen

  Radiologer tilbringer mange år i skolen og i residency lære at læse og fortolke hjerne MRI ( Magnetic Resonance Imaging ) scanninger . Uden den grad af erfaring disse læger har , er det usandsynligt, at du vil være i stand til at læse eller diagnosticere problemer på grundlag af scanninger . Dog kan læse MRI hjernescanninger hjælpe dig til at blive fortrolig med anatomi af din egen hjerne , og gøre dig mere fortrolig og komfortable med eventuelle afvigelser , som din læge kan have påpeget over for dig

Du skal bruge:
Antibiotika .
Frugt og grøntsager .
Muskel-styrke øvelser .1 .
Placer MR film foran en lys lyskilde til at belyse filmen . En flad , selv lyskasse er bedst , men vil en normal husstand lampe virker så godt . Sørg for at rengøre støv fra lampe og fra MR filmen at undgå distraherende højdepunkter eller skygger .
2 .
Identific¨¦r hjernen. Hjernen vil ligne en stor , grå masse med mørk rynker og sprækker , der løber gennem det . Det kan være svært at skelne mellem hjernen og andre områder af hovedet i visse synspunkter .
3 .

Identificere opfattelse af hjernen . En sagittal opfattelse er et billede af hjernen sideværts ( fra siden ), hvor funktionerne i ansigtet vil være synlig . En aksial opfattelse er et fotografi fra toppen af hjernen , som vil gøre hjernen til at ligne en lang oval . En koronale opfattelse er et billede fra forsiden af hjernen , der klart fastslår mørke pletter , hvor øjne og mund er , og lyse hvide pletter rundt i bihulerne .
4 .
Find dele og kamre af hjernen . Frontallappen er den forreste del af hjernen , og vil kun kunne identificeres i sagittal og aksial synspunkter . Den occipital lap er i den bageste del af hjernen og er også kun identificeres i sagittal og aksial synspunkter . Tindingelapperne er på siderne af hjernen og kan lettest ses i aksial eller koronale synspunkter . Isselappen på toppen , kan blive opdaget i koronale opfattelse .
5 .
Sammenlign din MRI til MRIs af den normale , sunde hjerner , og sørg for at holde den opfattelse konsekvent . Hvis du har gamle MR -scanninger af din hjerne , disse også fungerer som et nyttigt komparatorer .

6 .
Kig efter eventuelle asymmetriske mørke områder , der kan foreslå en læsion . Lyse hvide områder kan foreslå tumorer .

gode råd og advarsler


 • Stol ikke på din egen diagnose , medmindre du er en trænet radiolog . Kun en læge kan kompetent analysere din MR hjernescanning .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------