Position: sygdoms > medicin >

fiber & calcium kost

   En høj-fiber kost, der er også rig på calcium er ofte ordineret til mennesker med diabetes , hypertension eller visse kræftformer . Forskere har fundet , dog, at selv en fiberrig kost kan hjælpe i behandlingen af disse betingelser , kan et højt indtag af fiber også medføre nedsat absorption af calcium . Denne forskning tyder på, at folk på en fiberrig kost også behov for at øge deres calcium indtag at bevare et optimalt helbred

anbefalede indtag


Bekræft dine individuelle fiber og calcium behov ved at konsultere med din læge eller diætist . Den normale daglige anbefalinger fra 21 til 38 gram til fiber forbrug og rækkevidde på mellem 210 og 1. 300 mg for calcium indtag .

Inkluder mindst 21 gram fibre i din daglige kost . For nogle diabetikere og folk med hypertension , foreslår American Diabetes Association 24 gram dagligt . For andre kan anbefales eller faktiske fiber indtagelse være 50 eller flere gram om dagen .

Tjek din sundhedsprofessionel for calcium indtag anbefalinger, som kan variere meget med alder , køn , størrelse og andre faktorer . Hvis din gennemsnitlige daglige fiber forbrug er 50 gram eller mere , er det muligt, at din krop ikke er absorberer den rette mængde calcium til knoglerne , og at du har brug for mere calcium .

herunder fiber-og Calcium-rige fødevarer i din kost


Fyld din tallerken ved hvert måltid med fødevarer, der er et naturligt højt i både fiber og calcium . Indarbejd friske grøntsager som f. eks majroer og sennep greens , endivie salat , artiskokker , aubergine , spinat og broccoli og fuldkorn lavet med byg , rug og havre klid i din kost . Medtag linser og bønner i din ugentlige menuer , samt frugter som bær , pærer og guava .

Hæv din fiber indtagelse med mere plante-baserede fødevarer , og overveje at tilføje hør frø til salater , supper og korn . Hold mælk , yoghurt og ost som mozzarella , at schweiziske og parmesan i dit spisekammer øge calcium indtag .

En dags menu til high- fiber og calcium forbrug kan være en morgenmad med højt fiberindhold korn med skummetmælk og jordbær , en frokost på kalkun chili med bønner og en side salat af grønne eller endivie og middag i aubergine parmesan med en side af fuldkornspasta . Snacks kan frugt og ost eller en lille havreklid bolle med en kop mælk .

Overvejelser


Drik masser af vand , fordi det hjælper kostfibre passere gennem kroppen lettere og forhindrer forstoppelse . Husk, at overskydende calcium i kroppen kan forårsage nyresten og at højt fiberindhold kost har vist sig at være gavnligt for mange betingelser , før du føjer ekstra kalcium til din kost eller reducere fiber indtagelse på egen hånd.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------