Position: sygdoms > medicin >

hvad er årsagerne til halsen klump & smerter i munden ?

   Hals og mund hus en række vitale strukturer til generelle sundhed . Hoved og hals kræver en masse pleje , hvis noget ikke fungerer rigtigt, uanset om det er lymfekirtler eller luftrøret eller tænder. Hvis du oplever smerter i nogen af disse områder, eller hvis klumper start formning, bør en læge straks underrettes. Der er flere muligheder for årsagen til disse symptomer , og de kunne være alvorlige

hævede lymfeknuder


Lymfeknuderne er små . klynger af celler, der har kanaler , der kommer ind og ud af dem . Lymfeknuderne fremstilling antistoffer hjælper med at bekæmpe infektion ud af kroppen . Der er flere lymfeknude klynger i hele kroppen , men flere fremtrædende steder opholde sig i nakken . Nogle gange kan det lymfeknuder bliver hævede og smertefulde . Dette er tegn på infektion . Da de knuder i nakken er tæt på munden , kan du have smerter der. Hævede lymfeknuder er generelt ikke en bekymring , hvis den er midlertidig , men en læge skal høres , hvis hævelsen vare mere end to uger eller hvis der er andre symptomer forbundet med det , såsom kvalme eller vægttab . Hvis noder er forhærdede , eller hvis klumper vokser , kan det være tegn på kræft .

Oral Cancer


Oral cancer har en høj dødelighed , fordi det normalt er opdaget sent i dets udvikling . Ved den tid, det er diagnosticeret , er sygdommen ofte spredt sig til andre dele af kroppen , såsom lymfeknuderne . Tegn på oral cancer kan omfatte en øm eller læsion i munden , som ikke heler i to uger eller en klump i kinden . Andre symptomer er hvide eller røde mærker på tandkødet , en kronisk ondt i halsen eller føler noget sidder fast der, og hævelse omkring halsen og kæben . Besøger en tandlæge er anbefalet i tilfælde af en mundtlig symptomer og de kan henvise dig til en læge , hvis nødvendigt .

Tooth Byld


En tand byld er en infektion i nærheden af roden af tanden , hvor bakterierne har invaderet området mellem tanden og tandkødet . Som infektionen vokser , dette rum fyldt med pus og lægger enormt pres på nerven . Symptomerne omfatter ekstrem smerte i munden og eventuelt i øret og på halsen som godt. Kæben og areal i den øvre halsen kan svulme op, og man kunne have en klump form i munden . En rodbehandling vil sandsynligvis være behov for , og du skal antibiotika for at dræbe infektionen . Rådfør dig med tandlægen så hurtigt som muligt i tilfælde af disse symptomer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------