Position: sygdoms > medicin >

er slidgigt en auto - immun sygdom ?

   I modsætning til reumatoid arthritis , er slidgigt ikke en auto-immun sygdom , en sygdom, hvor immunsystemet angriber sunde dele af kroppen . Flere andre faktorer bidrager til slidgigt , de mest almindelige tilstand som påvirker leddene , ifølge Medline Plus

funktioner


Brusk i leddene fungerer som en barriere , der forhindrer knogler fra gnide sammen . Ifølge Mayo Clinic , opstår slidgigt , når denne brusk er tabt i tidens løb .

Skade og Stress


En skade på knogler eller led i sport , eller lang sigt job stress på leddene , kan føre til slidgigt i henhold til Mayo Clinic og Medline Plus .

Aldring og Arvelighed


Slidgigt kan forekomme naturligt som følge af befolkningens aldring . Ifølge Mayo Clinic og Medline Plus , en tendens betingelsen for at køre i familier .

Sygdom

Sygdomme såsom hæmofili , Avaskulær (som berører blodgennemstrømningen omkring leddene ) og andre former for gigt kan føre til slidgigt , i henhold til Medline Plus .

Andre risikofaktorer

Kvinder og personer , der er overvægtige er mere tilbøjelige til at udvikle slidgigt , som er mennesker født med nogle ben deformiteter , ifølge Mayo Clinic .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------