Position: sygdoms > medicin >

carcinoid prognose

   Carcinoide tumorer har oprindelse i neuroendokrine system . Prognose afhænger af placeringen af tumorer og om de har spredt sig , eller spredes til andre områder

Små diagnosticeret tumorer


Ifølge til Dr. Richard Warner , har omkring 1 ud af 100 mennesker små , ubetydelige carcinoid tumorer . Disse tumorer er sædvanligvis godartede og forårsager ingen symptomer . Prognosen for en normal levetid er fremragende .

Udtageligt Tumorer


Hvis carcinoide tumorer har ikke spredt ud over lokale væv og kan fjernes operativt , gennemsnitlige overlevelsestid efter diagnose er otte til 23 år .

Lille IntestineTumors


I de tilfælde , hvor tyndtarmen tumorer kan ikke fjernes helt , en fem-års overlevelse prognose er 50 procent .

andre gastrointestinale tumorer

Mave tumorer er ofte små og sjældent dødelig , men hvis de bliver større , kan de metastaserer i halvdelen af tilfældene . Tumorer i appendiks er generelt godartede , den fem- års overlevelse er 87 procent . Rektal tumorer har en 72 procent på fem år overlevelsesraten , medmindre metastase allerede har fundet sted på tidspunktet for diagnosen , hvilket sænker den femårige overlevelsesprocent til 27 procent .

Carcinoid Syndrom

Patienter, som udvikler carcinoid syndrom , der er karakteriseret ved lunge , hjerte og gastrointestinale komplikationer , overlever 12 år i gennemsnit med aktiv behandling .

lungetumorer

Carcinoid lunge tumorer har en fem -årig overlevelsesrate på 85 til 90 procent . Atypiske carcinoide tumorer , som er mere ondartet end typiske carcinoide tumorer , drop fem år overlevelsesraten til 50 til 60 procent .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------