Position: sygdoms > medicin >

hvad betyder det , hvis cortisol er høj i urin ?

   Kroppen naturligt frigiver hormoner via din urin , men høje niveauer af hormoner kan indikere potentialet sygdom . Høje cortisol niveauer i urinen kan betyde , at du har en sygdom , der frigiver høje niveauer af adrenokortikotropt hormon ( atch ) , det hormon er ansvarlig for at frigive cortisol

Du skal bruge: .
receptpligtig hormon tabletter eller plastre

Basics

En cortisol urin test måler niveauet af cortisol i urinen . Normalt for cortisol niveauer er mellem 10 og 100mcg/24h med mcg/24h betyder, at antallet af mikrogram over 24 timer.

Høj Niveauer

Hvis du har mere end 100 mikrogram af cortisol i din urin i løbet af en 24-timers periode , kan din cortisol niveauer betragtes som høj.

Sygdomme

Ifølge Medline Plus , høj urin cortisol niveauer kan indikere Cushings syndrom , Cushing 's sygdom , eller Pseudo-Cushing 's . Det kan også indikere, at du har en ACTH frigivelse tumor .

Overvejelser

Flere medicin eller alvorlig følelsesmæssig /fysisk stress kan hæmme den resultaterne af en cortisol test . På grund af dette , er testen ofte gives tre gange for at tage højde for potentielle forstyrrelser .

Behandling

Behandling for høje niveauer af kortisol i urinen er den kur for uanset årsagerne cortisol til at stige . For en ACTH frigivelse tumor , kan afhjælpe blot være fjernelse af svulsten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------