Position: sygdoms > medicin >

hvordan man kan diagnosticere problemer i lårben ben

  Lårben , den største knogle i det menneskelige legeme , er placeret i låret . Problemer med lårbenet kan opstå på grund af skader og andre medicinske tilstande . Fastsættelse af en problem med lårbenet kan ske ved fysisk undersøgelse af benet og gennem X-stråler og andre diagnostiske billeddannende undersøgelser såsom MR eller CT -scanninger . Disse tests kan være med til at rette diagnose og behandling af disse

Sådan bestemme problemet


1 .
Saml patientens historie . Når en patient klager over symptomer , er det vigtigt at finde ud af patientens historie og begivenheder , der førte til symptomerne . Spørg patienten spørgsmål at afgøre, hvad der kan have forårsaget problemet. Spørge, hvad han gjorde , da symptomerne eller problemet først opstod . Spørg om enhver mistanke om traume /skade, der kan være sket til benet . Spørg patienten om eventuelle medicinske tilstande , han kan få, såsom osteoporose eller kræft , som kunne have ført til problemet.
2 .
Udfør en fysisk undersøgelse . Når en person har et problem med sit ben , den første ting , der bør gøres , er en fysisk eksamen . Kig på benet og note enhver misfarvning , såsom rødme eller blå mærker , hævelse , rifter, forbrændinger og deformitet . Deformitet kan ses eller mærkes i palpation ( fornemmelse) af benet . Tjek for smerte og bemærk det område , hvor smerten er placeret . Smerten kan hjælpe med at indsnævre det problem ved at give et bestemt område at koncentrere sig om under eksamen . Kontroller ben 's sortiment af motion at afgøre , om det kan flyttes normalt .

3 .
Få røntgenbilleder af benet . Efter udførelse af den fysiske eksamen , kan det være nødvendigt at udføre X-stråler , som er billeder af knoglen , som kan hjælpe med at identificere brud og andre abnormaliteter . X-stråler kan udføres på benet ved hjælp af forskellige synspunkter og vinkler for at få et fuldstændigt billede af lårbenet. Se efter skader på lårbenet , såsom en fraktur , der kan være synlige på X-ray . Tjek lårben for at se, om det er korrekt justeret med hofte og knæ .
4 .
Brug billeddiagnostik til at finde problemet. Billeddiagnostiske undersøgelser , såsom en MR eller CT -scanning , kan give et detaljeret billede af lårben , der kan vise problemer, der ikke er synlige på en X-ray . En MR eller CT -scanning tilbyder en unik kig på lårbenet ved hjælp af højt specialiserede udstyr, og en scanning kan vise den mindste ufuldkommenhed , der kan være årsag til problemet . MR og CT -scanninger kan vise billeder af lårben og omkringliggende væv , såsom muskler og blodkar i området . Kig efter abnormaliteter såsom blodpropper , vækster på lårbenet eller små hårgrænsen frakturer .
5 .

Bestem problemet. Efter den fysiske eksamen , X-ray og billeddiagnostik , bør en læge eller specialist kunne indkredse problemet med lårbenet . Hun vil stille en diagnose baseret på oplysninger indsamlet , og alle test vil give hende adgang til korrekt behandling og løse problemet .

gode råd og advarsler


 • Kun en læge eller specialist skal diagnosticere en medicinsk problem eller tilstand .
 • informere lægen og X-ray , MR eller CT tekniker , hvis du er gravid , før testning udføres .
 • tilbageholde oplysninger fra en sundhedspleje udbyder kan resultere i fejldiagnose eller forkert behandling af et medicinsk problem .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------