Position: sygdoms > medicin >

effekten af curare på muskel

   Curare er en kraftfuld muskelafslappende . Det er også en yderst effektiv, potentielt dødbringende gift , både til mennesker og dyr . Traditionelt bruges til at dræbe , er forskellige tilpasninger i øjeblikket ansat i en række medicinske og kirurgiske anvendelser

Origins


For hundreder af år , sydamerikanske indianere udvundet curare fra woody vinstokke , der vokser i regnskoven baldakin og brugt det på spidsen af forgiftede pile for at jage og dræbe bytte . Da europæerne kom på kontinentet i 1500-tallet , opdagede de den ødelæggende stoffets egenskaber , og transporteret prøver tilbage til Europa .

Baggrund og Udvikling


tidlige eksperimenter med curare mislykkedes , da selv små ureguleret beløb viste sig dødbringende . Sit potentiale som et stof eller behandling var tydelig , selv om , og i 1942 , banebrydende Thomas Cullen en renset alkaloid , der kan anvendes i kirurgi . I 1947 producerede Daniel Bovet en syntetisk form af curare , der var langt nemmere at regulere .

Fysiologi


curare virker ved systemisk påvirker de nerver , der styrer musklerne . Når curare er introduceret til kroppen , virker det som et muskelafslappende middel . Når den når de muskler , der styrer åndedræt , hvis der ikke er reguleret , kan det føre til døden , fordi den person eller dyr ikke kan trække vejret , og kroppen er frataget ilt .

Programmer

Moderne variationer af curare er øjeblikket anvendes i kirurgi . Muskel-afslappende egenskaber ved stoffet bidrager til at stabilisere patienter , mens tillader anvendelse af mindre mængder af anæstesi . Det er også bruges til behandling af muskelkramper og kramper , for betingelser gerne epilepsi eller stivkrampe .

farer

Måske er det værste ved curare er , at mens den gør muskler ubrugelig, det gør intet for at sløve den pågældendes sind . Et offer ved præcis , hvad der sker , og kan føle alle smerter, men kan ikke gøre noget ved det , da han ikke kan tale , gestus eller flytte , indtil stoffet aftager , eller indtil bevidstløshed indtræffer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------