Position: sygdoms > medicin >

grunde til hævede fingre uden traume

   Hævede fingre kan være smertefulde og foruroligende , især hvis du har ikke oplevet nogen traumer til området og ikke ved , hvad der forårsager din tilstand . Hævede fingre uden traumer kan være forårsaget af forskellige sygdomme , vilkår eller infektioner

Arthritis


Den mest almindelige form for gigt , som kan føre til hævede fingre er leddegigt , som rapporteret af National Institutes of Health . Hævelse og smerte kan komme og gå .

Gout


Ifølge National Institutes of Health , er gigt mere almindeligt i forbindelse med fødder og ankler , men det kan påvirke hænder og fingre så godt. Det sker , når urinsyre hober sig op i kroppen og krystaller form i leddene , hvilket medfører smerter , rødme og hævelse .

Lupus


Lupus er en autoimmun sygdom , der ligesom reumatoid arthritis , kan forårsage fingre og hænder til svulme . National Institutes of Health rapporter om, at lupus er ni gange større sandsynlighed for at påvirke kvinder end mænd .

Infektion

Hvis du for nylig har haft en lille klippe eller slid på din finger , er det muligt, at en infektion har forårsaget din hævede finger . Ifølge National Institutes of Health , rødme , smerte og et område , der er " hot at røre " kan være andre tegn på en infektion på din finger .

Behandlinger

Behandlingen vil variere afhængig af årsagen til hævede fingre , så det er vigtigt at besøge en medicinsk facilitet til at bestemme den præcise årsag . Nogle behandlinger kan være så simpelt som at anvende en creme eller lotion , mens andre kan indebære mange medikamenter og muligvis kirurgiske procedurer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------