Position: sygdoms > medicin >

hvad er kropslugt lavet af ?

   I modsætning til populær tro , sved eller sved er ikke den eneste årsag til kropslugt . Når sved blandes med andre stoffer eller toksiner i kroppen , kan det fremme væksten af bakterier og producere en dårlig lugt

hudtyper Kirtler


Der findes tre hovedgrupper af huden kirtler i det menneskelige legeme . talgkirtler , der er mest talrige i ansigtet , eccrine kirtler , der er den mest almindelige og findes over hele kroppen og apokrine kirtler , som ligger i armhulerne og kønsorganer regioner .

Årsagen til kropslugt


Sebaceous og eccrine kirtler udskiller en lugtfri væske , der består hovedsageligt af salt og vand , men apokrine kirtler udskiller et klæbrigt stof , der består af lipider , proteiner og kulhydrater . Når det kombineres med sved fra eccrine kirtler og udsættes for varme , kan apokrine kirtler dyrke bakterier og svamp . Disse små mikroorganismer frigive en række kemikalier , som til gengæld skaber den sure lugt vi kender som kropslugt . Nogle almindelige typer af bakterier, der skaber kropslugt omfatter stafylokokker , anaerob og aerob corneforms , Pityrosporum og Mikrokokker .

kropslugt og pubertet


Den klæbrige sekret frigives fra apokrine kirtler starter sædvanligvis i puberteten , når kirtler forstørre . Desuden med dannelsen af kønshormoner , er de apokrine kirtler lettere udløses til at udskille klæbrige sved under øjeblikke af øget stress .

se, hvad du spiser

Mange kostfaktorer kan bidrage til kroppen lugt , for eksempel , mangler i zink og /eller magnesium samt forstoppelse kan forårsage duftende toksiner til at blive frigivet via kroppens sved kirtler . Derudover personer, der begrænser kød fra deres kost eller spise et overskud af kød kan opleve ændringer i kropslugt . Endelig bestemte fødevarer såsom hvidløg , løg , karry , kan koffein , alkohol , stegte fødevarer og olier ændre kroppens kemi samt kropslugt .

Når at se en læge

På trods af god hygiejne og ordentlig kost , diabetes , tyfus , nogle metaboliske sygdomme og skørbug er et par eksempler på medicinske tilstande , der kan forårsage kropslugt . Hvis kropslugt fortsætter efter kostomlægning og hygiejne metoder , kan det være nødvendigt at diskutere problemet med din læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------