Position: sygdoms > medicin >

CPAP vs APAP

   Hvis du snorker om natten , eller du er overdrevent træt den næste dag , kan du have søvnapnø . Der er behandlinger til rådighed for søvnapnø , og to af dem er CPAP og APAP maskiner

Sleep Apnea


Obstruktiv søvnapnø er den mest almindelige form for søvnapnø . Dette er , når din luftveje bliver blokeret , og du holder op med at trække vejret i søvne . Nogle gange , kan din vejrtrækning stopper for et minut eller mere , ifølge den amerikanske Sleep Apnea Association .

CPAP Maskiner


Løbende positivt luftvejstryk eller CPAP , er en maskine , der sender trykluft , mens du sover , ifølge Medline Plus . Denne luft vil holde dit luftrør åbent , og vil stoppe episoder med ikke forekommer vejrtrækning.

APAP Maskiner


Auto justering positivt luftvejstryk eller APAP er en maskine , der vil justere mængden af pres du får, og vil levere de mindst mængde luft muligt. Det pres er designet til at stige, hvis du har en episode af apnø , og vil falde , når din vejrtrækning bliver normal igen.

Den Forskellen mellem de to

Begge disse maskiner kræver, at du bære en maske , der passer på dit ansigt , mens du sover . APAP maskiner kan registrere , når masken ikke fungerer korrekt . APAP 's er også mere følsomme over for ændringer i vejrtrækning end CPAP maskiner , da luften leveres af en CPAP forbliver den samme og ikke tilpasse sig.

Yderligere overvejelser

Det er ikke klart , om APAP maskiner er til gavn for alle patienter , ifølge The Søvnproblemer Guide . Det har heller ikke været opgjort, hvis disse maskiner er effektive til behandling søvnforstyrrelser på grund af de forskellige typer af lufttryk .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------