Position: sygdoms > medicin >

gastrointestinal infektion

   En mave- infektion er en infektion forårsaget af en virus , en bakterie eller en parasit , der er præget af overdreven , vandig diarr¨¦ og mavesmerter . Oftest en mave infektion er ikke alvorlig , men mange kan være

Typer


Der er snesevis , hvis ikke hundredvis af mulige årsager til gastrointestinale infektioner . Ifølge KidsHealth. org , nogle af de mere almindelige årsager er salmonella , E. coli og Giardia parasitten . En anden mulig årsag er den fælles maveinfluenza .

Symptomer


Det primære symptom på en mave-tarm -infektion er vandig diarré . Afhængigt af årsagen , er det ofte ledsaget af feber , kvalme , en formindsket følelse af appetit ledsaget af vægttab , opkastning og dehydrering .

Behandling


Behandling af en mave-tarm -infektion er afhængig af årsagen . Ifølge Mayo Clinic , at- home behandlingen er effektiv for maveinfluenza , og indebærer masser af hvile og hydrering . I nogle tilfælde kan dog antibakterielle midler , antivirale lægemidler , og antiparasitics være nødvendigt.

Forebyggelse

Ifølge KidsHealth. org , gastrointestinale infektioner er ganske smitsom og kan forebygges med ordentlig hygiejne , såsom at vaske dine hænder med jævne mellemrum. At sikre kødet er korrekt tilberedt og renses , er også vigtig.

Prognose

De fleste infektioner i mave- tarmkanalen rydde op på deres eget og uden medicinsk intervention , selv om nogle kan kræve medicin . Komplikationer, såsom mavesår , kan opstå så godt.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------