Position: sygdoms > medicin >

helvedesild & smerter i munden

   Helvedesild er en smertefuld , men ikke livstruende tilstand . Helvedesild kan opleves på ethvert punkt i livet , men er mest almindelig hos voksne over 50 år

funktioner


Helvedesild er en virusinfektion , der producerer en smertefuld udslæt . Det kan forekomme overalt på kroppen , men oftest manifesterer sig på brystet og ryggen .

Identifikation


Helvedesild er forårsaget af varicella zoster virus , som også forårsager skoldkopper . Denne virus indeholder inaktive i nervevæv nær rygmarv og hjerne .

Symptomer


Shingles første årsager patienter til at føle smerte på et bestemt punkt i kroppen , og dette følges op af en irriterende udslæt . Patienter føler også hovedpine , træthed og feber .

smerter i munden

Shingles kan manifestere sig i og omkring munden . Dette vil medføre patienter til at føle ekstrem smerte i munden i dag forud for udslæt . Efter et par dage af smerte , vil sår på begge sider af munden .

Overvejelser

Når helvedesild manifesterer sig i munden er det betragtes som alvorlig . Sygdommen skal behandles som en kompleks herpes -infektion . Selv efter at udslættet er ryddet op , kan helvedesild medføre en patient til at føle smerte i munden i flere måneder , og muligvis år efter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------