Position: sygdoms > medicin >

hvad er farerne ved kolesterol & nyrerne ?

   Der kom først --- det høje kolesteroltal eller nyresygdom ? Ifølge sundhedseksperter , er svaret et komplekst det er stadig ved at blive undersøgt af epidemiologer

Funktioner


Ifølge DaVita , en af de største dialysebehandling selskaber i USA , kan overskydende kolesterol danne plaques , der interfererer med blodtilførslen til nyrerne og i sidste ende skade nyrer funktion .

Overvejelser


Forholdet går den anden vej også . Sundhed Central siger nyresvigt kan hæve det samlede kolesteroltal , øge den enkeltes risiko for hjerte-kar- sygdomme .

Betydning


For folk med nyresygdomme , hjerte-kar- sygdom er den hyppigste dødsårsag , uanset tidspunktet for deres nyresygdom .

Ekspert Insight

Den amerikanske National Kidney Foundation , American College of Cardiology , og American Heart Association mener, at folk med kronisk nyresygdom har samme risiko for at en fremtidig kardielle tilfælde som en person, der allerede har haft et hjerte angreb .

Tip

Risikofaktorer for hjerte-kar- sygdom hos personer med nyresygdom er ikke nødvendigvis de samme som for mennesker uden nyreproblemer . For eksempel er højt kolesteroltal en klassiker risikofaktor for hjertesygdom , men DaVita siger folk med slutstadiet nyresygdom har en bedre chance for at holde ude af hospitalet og lever længere , hvis de har en højere kolesteroltal .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------