Position: sygdoms > medicin >

hvordan man kan forstå højt blodtryk

  Af alle de medicinske udstyr , der anvendes i dag , blodtrykket manchet er måske den mest værdifulde . Denne enkle virkemidler kan afgøre, om en person lider af forhøjet blodtryk , en førende årsag til hjerte-kar- sygdom . Højt blodtryk , også kendt som hypertension , påvirker mindst 50 millioner mennesker i USA og 1 milliard på verdensplan . Endvidere viser undersøgelser, at 90 % af befolkningen over 55 år vil udvikle hypertension .
» primære « eller » væsentlige «, hypertension , som påvirker 90-95 % af befolkningen , har nogen påviselig årsag . Mange faktorer er dog blevet konstateret, at bidrage til dens udvikling. En kost højt indhold af salt , overdreven alkoholforbrug , stillesiddende livsstil , ernæringsmæssigt dårlig kost , og overdreven kropsvægt alle øger risikoen for at udvikle forhøjet blodtryk .
Når du gennemgår en blodtrykket eksamen , resultaterne indeholder et par numre adskilt af et " /" . Det første tal refererer til det systoliske del af blodtryk , mens den anden henviser til det diastoliske portion . En stigning i den ene eller begge af disse komponenter kan indikere et problem . En vedvarende læsning af større end eller lig med 140/90 tyder hypertension , mens en læser over 120/80 angiver pre-hypertension .
Hypertension er direkte knyttet til hjerteanfald , hjertesvigt , apopleksi og nyresygdom . Jo højere blodtryk , desto større er sandsynligheden for at lide af disse sygdomme . I virkeligheden , for hver 20 point i det systoliske blodtryk over 115 chancerne for at lide af en af disse sygdomme fordobles . Hertil kommer , viser de seneste undersøgelser , at hypertension kan føre til symptomer som smerter i kroppen , svimmelhed , hovedpine og humørsvingninger .
Selv om ingen metode kan forhindre hypertension , har følgende anbefalinger er foretaget af det blandede nationale udvalg for forebyggelse , afsløring , vurdering og behandling af forhøjet blodtryk og har vist sig at nedsætte blodtrykket :

Du skal bruge:
En måde at måle dit blodtryk
. .
En præcis skala .
.

En måde at måle din BMI ( Body Mass Index ) : http://www
. nhlbisupport .
dk /bmi /.


1 .

opretholde en normal kropsvægt . Hold din body mass index ( BMI ) på mellem 18 . 5 og 24,9 .
2 .
Opretholde en sund kost . Spis en kost fyldt med frugt , grøntsager og fedtfattige mejeriprodukter og samtidig undgå fødevarer rige på mættet fedt .
3 .
Hold saltindtaget til mindre end 6. 000 mg dagligt .


4 .
Kast dig ud i aerobic i 30 minutter ad gangen , de fleste af ugens dage .
5 .
Begræns indtag af alkohol til højst 2 drinks per dag .

gode råd og advarsler


 • Du og din læge kan arbejde sammen om at normalisere dit blodtryk . Ud over at følge den livsstil, ændringer nævnt ovenfor, din læge kan ordinere medicin , der kan hjælpe din krop at opretholde en sund blodtryk og mindske dine chancer for at lide af hjerte-kar sygdomme . Se din læge for at få flere oplysninger om behandling strategier for bedre hjerte-kar- sundhed .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------