Position: sygdoms > medicin >

photopigments i stænger & kegler

   Øjet er en utrolig orgel . Den konverterer lys til syne . Mange mennesker har hørt udtrykket stænger og kegler , og ved, at de hjælper os til at se . Men kun få mennesker ved, at disse genstande ville være ubrugelig uden photopigments . Meget få mennesker ved, hvordan photopigments hjælpe os med at se

Retina


Den nethinden er et område på bagsiden af øjet . Lyset falder på nethinden og på stænger og kegler , der er på nethinden . Disse omdanner lys input til visuelle billeder i vores sind .

Rods


Stænger indeholde en større mængde photopigments . Dette betyder, at de er mere følsomme over for lys end kegler , hvilket gør stængerne nyttige for at se om natten eller i svag belysning . For meget lys kan over-arbejde stænger .

kegler


kegler har færre photopigments hvilket gør dem mindre følsomme over for lys . Derfor er de vant til lyse forhold . De vil ikke blive overvældet af skarpt lys på samme måde som stænger .

Photopigments

Photopigments er ustabile pigmenter , der ændrer deres kemiske processer , når den udsættes for lys . Dette kemiske proces hjælper kick-starte se processen .

Process

Når lyset lander på photopigments , pigmenter ændre og konvertere lys oplysningerne i visuel information. Stængerne og kogler vil derefter overføre disse oplysninger til hjernen . Denne proces sker hvert øjeblik , vi ser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------