Position: hotel888 > medicin >

hvad var bivirkningerne af DDT ?

   DDT var engang kendt som en " mirakel pesticid "for sin effektivitet i drab afgrøde-ødelægge insekter . Men det blev også konstateret, at skade sundheden for de mennesker, der var udsat for det . DDT er blevet forbudt fra udbredt brug i USA siden 1973 , men årtier senere sin kemiske efterkommere dvæle i vand og jord

Betydning


DDT dræber afgrøde-ødelægge skadedyr , men forårsager helbredsproblemer hos mennesker . Environmental Protection Agency forbød dets anvendelse som en generel pesticid i 1973 , men det bruges til at bekæmpe grov insektbårne sygdomme såsom malaria i flere dele af verden .

Effects


Ifølge Miljøstyrelsen , DDT kan forårsage leverkræft og andre skader . Det skader det reproduktive system og årsager midlertidigt symptomer som hovedpine , kvalme og svimmelhed , ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse .

Funktion


Mennesker bliver udsat for DDT ved at spise planter, der dyrkes i forurenet jord eller fisk , der svømme i forurenet vand . Stoffet kan tage op til 15 år til at bryde ned og er stadig et problem i De Store Søers Område , ifølge Miljøstyrelsen .

Overvejelser

Selvom DDT forårsager sundhedsskadelige virkninger , er det godkendt af World WHO som et middel til at bekæmpe malaria . WHO godkendt DDT anvendes i sådanne tilfælde i 2006 , at vende en 30- årig politik .

Forebyggelse /Solution

Madlavning reducerer mængden af DDT i fisk , ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse . Desuden overvåger FDA import af fødevarer fra lande , der stadig anvender DDT . Almindeligt overvåges produkter inkluderer kaffe og tropiske frugter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------