Position: hotel888 > medicin >

kliniske retningslinjer for en kronisk bensår

   Kroniske bensår er sår eller åbne sår som ikke heler . Sår skyldes dårlig blodcirkulation i ekstremiteterne og falder i tre kategorier : venøse sår , arterielle ( eller iskæmisk ) sår og diabetiske sår . Derfor er kliniske retningslinjer for behandling af kroniske bensår tager disse tre typer i betragtning

Diagnose og vurdering


Ifølge National Guideline Clearinghouse , en ordentlig vurdering af kroniske bensår er nøglen til effektiv behandling . Din læge bør gennemgå din sygehistorie for forhold, der tyder på venøs eller arteriel sygdom , foretage en grundig fysisk undersøgelse af dine ben , mens du ligger ned og stå , bestemme din samlede blodtryk og vægt , udføre urinanalyse test og vurdere forskellen mellem blodtrykket i dine arme og ankler ( en Doppler ankel brachialis tryk indekset) .

venøse sår


Behandling for venøse sår centre om rengøring såret , administrerende enhver infektion og forebygge yderligere skader . I retningslinjerne anbefales at rense sår , som regel ved opblødning benene i vand , vælge en dressing og antimikrobiel salve baseret på sværhedsgraden af såret og bruge kompression terapi til at hjælpe blodgennemstrømningen . Din læge kan også behandle såret med kirurgi , enten for at behandle det underliggende problem af venøse hypertension , eller til at udføre hudtransplantation i tilfælde af alvorlige sår .

arterielle sår


Den kliniske retningslinier for bensår anbefaler , at læger sortere patienter ved deres ankel brachialis trykindekset ; rammebestemmelserne , at patienter, hvis indeks er ved 0 . 8 eller mindre kræver henvisning til en vaskulær kirurg til at behandle den underliggende arteriel sygdom og genoprette blodtilførslen til det ramte område . Eksperter i Cleveland Clinic tyder på, at behandling for arterielle sår varierer , afhængig af sværhedsgraden af sygdommen, men generelt indebærer rengøring såret , fjerne eller reducere noget, der gnider mod såret , forebygge yderligere mavesår og overvågning for infektion .

diabetessår

bensår retningslinjer anbefaler , at patienter med diabetiske sår se en specialist for behandling Cleveland Clinic 's eksperter anbefaler at man undgår pres på diabetiske sår og opfordre patienter til at holde dig fra de berørte ben indtil såret er helet . Kirurgisk fjernelse af den inficerede væv og specielle sko eller orthotic skær er også en del af behandlingen for diabetiske sår .

måling og styring

Den kliniske retningslinier for bensår anbefale måling bensår på tidspunktet for diagnosen til at overvåge fremskridt i helbredelse og for lettere at bemærke, sår , der ikke reagerer på behandlingen . Mål areal af såret ved hjælp af en lineal og afgørende længde gange bredde . Din læge bør følge op med dig ugentlige at kortlægge helbredelse fremskridt ; hvis en fuldstændig helbredelse ikke har fundet sted i 12 uger, anbefaler retningslinjerne revurdering anklen brachialis pres for at afgøre, om blodtrykket i det berørte område er blevet værre .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------