Position: hotel888 > medicin >

grøn stær er en årsag til grå stær

   Glaukom og grå stær , både tilstande i øjet , kan påvirke vision og medføre blindhed . De er forskellige i den grå stær , hvis de behandles omgående , er vendbare gennem kirurgi , mens blindhed fra grøn stær er irreversibel

Definition


En sygdom i øjets vigtige synsnerven , årsager glaukom nedsat perifert syn og kan føre til tab af det centrale syn . Ofte , men ikke altid , på grund af øget tryk i øjet ( IOP ) , grøn stær er den hyppigste årsag til uoprettelige blindhed på verdensplan ifølge Medicinenet . com .

Grå stær


En normal øje linse er klar . Grå stær sky linsen , får det til at blive vist tåget . Grå stær kan føre til delvis synstab , der kræver en forholdsvis hurtig , ambulant kirurgi med få bivirkninger .

Diabetes Link


Glaukom og grå stær er ens i , at de begge forekommer ofte hos personer med diabetes . Endnu ikke afgørende , viser undersøgelser , at type 2 -diabetes øger risikoen for glaukom hos kvinder med op til 70 procent . Ifølge den amerikanske Diabetes Association , er diabetikere 40 procent større sandsynlighed for at få glaukom og 60 procent større sandsynlighed for at få grå stær .

Modstridende Ideer

Ifølge CataractSurgery. com , visse typer af grøn stær, og deres behandling med kirurgi , har været knyttet til udviklingen af visse typer af grå stær . Akut lukket vinkel glaukom gør dette ved at forstyrre strømmen af væske i linsen , hvilket øger chancen for , at en grå stær vil udvikle sig. Den Glaukom Research Foundation , dog siger, at grøn stær ikke forårsager grå stær og de to er ikke forbundet .

Cataract-Glaukom Link

kataraktoperation kan føre til sekundær glaukom , siger CataractSurgery . com . Nogle gange kan en moden grå stær kan forårsage glaukom , også på grund af sin hævelser , som blokerer ordentlig dræning og forårsager trykket i øjet til at bygge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------