Position: hotel888 > medicin >

hvordan var kinin opdaget ?

   Opdagelsen af quinin velsagtens rangerer som den mest serendipitous medicinske opdagelse i det 17. århundrede . Fra 1630 til 1920'erne , blev det betragtet som den bedste behandling af malaria tilgængelige

Legend


Legenden om quinin 's utilsigtet opdagelse i Andes bjergene i Sydamerika startede , da en indisk med en høj feber kom på en stillestående pulje af vand, svarende til DiscoveriesInMedicine . com . Da han drak fra poolen , vandet smagte bittert men hans feber gik væk .

Effect


indser vandet var forurenet med quina-quina træer , manden identificeret et stof , som vi kalder kinin . Han delte sin opdagelse med andre landsbyboere , der fandt det nyttigt til behandling af symptomer på malaria .

Geografi


Quina-quina træer voksede godt på fugtige bjergskråninger i højder af 5. 000 meter og derover fra Columbia til Bolivia , så var let tilgængelig for indfødte stammer .

Historie

I 1630 , jesuitiske missionærer i Lima , Peru , dokumenteret, hvordan de med held behandlet malaria infektioner med uddrag fra Cinchona træet . Da den Cinchona træet er den samme som landsbyboernes quina-quina træ , mener mange eksperter indfødte landsbybeboere viste Jesuiterne udpakning kinin fra barken af træet.

Betydning

I 2010 , 380 år efter Jesuitterne dokumenteret dens effektivitet , kinin er stadig grundlaget for en række vellykkede mod malaria medicin .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------