Position: sygdoms > medicin >

GABA virkninger på hjernen

   Gamma-aminosmørsyre ( GABA ) er den næsthyppigste neurotransmitter kemikalie i den menneskelige hjerne . GABA er en hæmmende neurotransmitter-det beroliger og reducerer aktiviteten af neuroner . Nogle anti-angst medicin arbejde ved at fremme større adgang til GABA til hjernecellerne .

Mens mange af de grundlæggende funktioner i GABA er blevet bedre forstået i det seneste årti , videnskabsfolk fortsætte med at gøre nye opdagelser om GABA og de forskellige typer af GABA -receptorer , som hver især kan spille en anden rolle i neurale celler .

Hvad er Neurotransmittere ?


Neurotransmittere er kemiske molekyler, der hjernecellerne ( neuroner ) og nerveceller bruger til at kommunikere med hinanden .

Disse molekyler er frigivet fra en neuron ( den præsynaptiske neuron ) og rejser på tværs af en kløft (kendt som en synapse ) til at knytte sig til et bestemt receptor site på en modstridende neuron ( den postsynaptiske neuron ) . Når molekyler af en given neurotransmitter dock på sit dedikerede receptor site , er specifikke funktioner aktiveres i det modtagende celle .

neurotransmitter kan derefter genudgivet tilbage i synapser for re -uptake i præsynaptiske neuron , på hvilket tidspunkt transmission processen kan gentages .

Hvad gør GABA gøre?


GABA er kendt som en hæmmende neurotransmitter . Det betyder, at når det ankommer til den receptor site af en neuron , det reducerer aktivitetsniveauet i denne neuron og gør det mindre sandsynligt, at fyre en elektrisk signal ( " handling potentiale " ) .

GABA opnår dette fordi GABA receptor sites også kontrollere optagelse af chloridioner i neuroner og kalium -ioner ud af neuroner . Chlorid øger den negative elektriske ladning inden for neuron , og kalium øger den positive ladning udenfor neuron . Det gør det sværere for neuron til at fyre den sag, potentiale og ophidse tilstødende neuroner .

Hvordan virker GABA Affect Psykologi og Fysiologi ?


Fordi GABA er en hæmmende neurotransmitter , det er involveret i processer, hvor neurale aktivitet reduceret , såsom angst reduktion , beroligende , og frigivelse af spændinger .

Nogle anti-angst medicin som benzodiazepiner og barbiturater primært arbejde ved at øge mængden af GABA i synapser , der er tilgængelig for binding til GABA -receptor websteder . Alkohol fremmer også tilstrømningen af chloridioner i hjerneceller , og så forstærker normale virkninger af GABA .

Koffein , på den anden side , de tilgængelige GABA falder i synapser , fremme effekter som nervøsitet , angst , og søvnbesvær .

beroligende og hæmmende virkning af GABA på neural aktivitet har også vigtige fysiologiske effekter . For eksempel er hjerte- vagus neuroner ( CVNs ) områder af hjernen , at moderat og langsom puls , holder den ikke bliver for hurtig . GABA 's hæmmende effekt på disse neuroner kan forårsage puls til at stige .

Medicin , der virker på GABA -receptorer er kendt som " GABAergic " stoffer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------