Position: sygdoms > medicin >

hvad man kan forvente efter en laminektomi

   Laminektomi , også kaldet en dekompression , er kirurgisk fjernelse af lamina (hard tildækning af rygmarvskanalen ) . Laminektomi er typisk preformed om personer, der har været diagnosticeret med spinal stenose . I nogle tilfælde kan en laminektomi udføres under en reparation af diskusprolaps . Fjernelse af lamina udvider rygmarvskanalen området , fritager pres på nærliggende nerver . En seks-til 12-ugers restitutionsperiode er typisk efter et laminektomi

Hospitalsindlaeggelse


Kirurgisk fjernelse af lamina er generelt sker på en ambulant basis ( som ikke kræver overnatning indlæggelse ) . Hvis kirurgisk fjernelse af lamina udføres i forbindelse med en diskusprolaps reparation , indlæggelse er som regel en til tre dage .

Fysioterapi


Fysioterapi kan ordineres af en læge . Det kan ske på et professionelt niveau ledes af en fysioterapeut på kontoret eller på en egenomsorg niveau efter skriftlig instruktion fra lægen .

Aktiviteter


Genskabelse din mobilitet er vigtigt efter en laminektomi . Dog overexerting selv vil forlænge helingsprocessen . Du læge kan begrænse dine aktiviteter . Picking up ting meget tungere end en avis er normalt ikke anbefales til en periode (fire til seks uger ) efter en laminektomi .

Mobilitet

Fysisk bevægelser som gå , bøje , og foroverbøjet kan være begrænset af din læge så godt. Din læge kan anbefale , at du sidder ikke mere end 15 minutter ad gangen for den første uge .

Recovery

Fuld bedring afhænger af det enkelte menneske og kan tage alt fra seks til 12 uger . Din læge vil bestemme, hvornår du vil være i stand til at vende tilbage til arbejde baseret på den type arbejde, du gør.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------