Position: sygdoms > medicin >

ordblindhed & the Disability Discrimination Act

   Ordblindhed er en betingelse , at der ofte betragtes som et handicap . Forstå om ordblindhed er omfattet af den Disability Discrimination Act eller en lignende lovgivning vil hjælpe dig til bedre at opnå tjenester for at hjælpe med at klare det

Hvad er ordblindhed ?


Den Internationale Dysleksi Association definerer ordblindhed som en neurologisk , arvelig tilstand , der påvirker en persons evne til at tilegne sig og bearbejde sprog . På trods af en person, der gennemsnitlig intelligens , kan det påvirke deres evne til at udtale ord , skrive og stave .

Disability Discrimination Act


Den Disability Discrimination Act ( DDA ) blev vedtaget i Det Forenede Kongerige i 1995 . Den retsakt definerer, hvad der betragtes som et handicap , og indeholder retningslinjer for arbejdsgiverne at undgå forskelsbehandling praksis .

Ordblindhed i DDA


For at en person med ordblindhed kan betragtes handicappede i henhold til Doha-udviklingsdagsordenen skal ordblindhed have en " store og langsigtede negative virkninger for hans evne til at udføre normale dag-til-dag aktiviteter "som defineret i første del af DDA .

Bestemmelse Dækning

Fordi DDA giver en vis mulighed for fortolkning med hensyn til ordblindhed , om oprettelse af dig selv som en handicappet kan indebære at gennemgå den særlige test for at måle omfanget af din ordblindhed . Det skulle ske i retssager om diskrimination .

Ordblindhed som handicappede i andre lande

De Forenede Stater gik amerikanerne med Disabilities Act i 1990 . Svarende til DDA , det yder beskyttelse for dem med handicap fra forskelsbehandling på arbejdspladsen på grund af et handicap .

Beskyt dig selv mod diskrimination

Uanset om du bor i UK eller USA , forståelse dine rettigheder som en medarbejder vil hjælpe dig med at advokere for dig selv på arbejdspladsen. Har dokumentation for dit handicap til rådighed for din arbejdsgiver til at læse og holde på filen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------