Position: sygdoms > HIV/ADIS >

hjælpemidler HIV behandling emner

   Human Immunodeficiency Virus ( HIV ) er en kronisk sygdom , som er stærkt svækker immunsystemet , som forlader kroppen sårbar over for infektioner og andre sygdomme . Selv om der er en række antiretrovirale lægemidler til rådighed for at bremse sygdommens progression i erhvervet immundefekt syndrom (AIDS ) , der er bivirkninger , der spænder fra mild til svær

appetitløshed


Et tab af appetit kan forekomme på grund medicin undertrykke din appetit eller fra kvalme , hvilket kan resultere i vægttab .

Lipodystrofi


Din krops stofskifte kan ændre sig, mens den medicin , og kan forårsage tab af fedt i ansigt, ben , balder og midsection .

højt kolesteroltal


Den medicin, som anvendes til at bremse sygdommens progression kan øge low- density lipoprotein , også kendt som " dårlige " kolesterol , som kan resultere i hjertesygdomme .

Diarré

Proteasehæmmere nelfinavir og ritonavir er to populære medicin, som ofte forårsager hyppige vandige afføringer kendt som diarré .

Træthed

En manglende energi kan være forårsaget af medikamenter , og det kan være et symptom på en anden tilstand forårsaget af hiv kaldet anæmi , hvilket er en lav røde blodlegemer i kroppen .

Flatulens

Overdreven gas kan bygge op i din mave på grund af den antiretrovirale medicin , der kan forårsage mavesmerter og oppustethed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------