Position: sygdoms > HIV/ADIS >

leverskader skyldes søvnapnø

   Søvnapnø , også kaldet OSA eller obstruktiv søvnapnø , er en tilstand, hvor luftvejene i svælget bliver trange under søvn . Snorken kan være et symptom . Hvis halsen helt bliver blokeret , vil vejrtrækning stopper et øjeblik , efterfulgt af en dyb gisp . Den resulterende hypoxæmi , eller mangel på ilt , er blevet forbundet med hjertesygdomme og slagtilfælde . Nu er det klart, at der også er en sammenhæng mellem søvnapnø og leverskade

leverskader


American Medical Network . beskriver en undersøgelse foretaget af drLawrence Serfaty og kolleger , der blev gennemført med 163 patienter i en søvn , en hospitalsenhed . " Sov undersøgelser viste, at 44 var alvorlige OSA , 84 havde moderate OSA og 35 havde ingen tegn på OSA . Testning afslørede , at levertal var unormale i 32 procent af patienter med svær OSA , 18 procent af dem med moderat OSA og 8,6 procent uden OSA .

Misforståelser


Det er en misforståelse at sige, at fedme er den eneste årsag til søvnapnø . Der er en høj korrelation mellem fedme og søvnapnø , men der er folk med søvnapnø , som ikke er fede. For disse mennesker er leverskader i forbindelse med søvnapnø ikke større eller mindre end for overvægtige patienter . Det er sværhedsgraden af søvnapnø , der synes at bestemme den skade .

Følger


Ifølge " Medical News dag , " Vsevolod Y. Polotsky , MD , Ph. D. , fra Johns Hopkins ' Astma og Allergi Center sagde : " Vores data tyder på, at patienter med OSA og svær natlig hypoxæmi bør screenes for leversygdom og omvendt , bør patienter med leversygdom blive screenet for obstruktiv søvnapnø .

Fordele ved CPAP

En CPAP maskine kan hjælpe folk med søvnapnø . CPAP står for " konstant positivt luftvejstryk . " Maskinen blæser luft ned gennem luften gange, holder dem åbne for nem vejrtrækning . Dette forhindrer mangel på ilt . Teorien er, at med den søvnapnø under kontrol , vil det leverskader blive mindre eller måske endda blive stoppet helt . Mere forskning skal gøres for at kontrollere dette .

Vægttab Effects

Der har været forskning i muligheder for vægttab at reducere søvnapnø . Arbejdet i Tuomilehto og kolleger er skitseret i en artikel med titlen " livsstilsintervention med vægtreduktion. " Resultaterne var , at personer, der startede ud med mild søvnapnø , klarede sig bedre med det efter vægttab rådgivning . Når vægttab mindsker sværhedsgraden af søvnapnø , kan der også være en reduktion i forekomsten af leverskader .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------