Position: sygdoms > HIV/ADIS >

hvad er løsningen for gulsot ?

   Gulsot forekommer i mange nyfødte babyer og er forårsaget af høje bilirubin i blodet , som ikke er filtreret ud af leveren . Denne betingelse medfører en gullig misfarvning af huden og øjnene på en berørt spædbarn

Hyppige Fodring


Ifølge Mayo Clinic , kan en øget frekvens af fodringer medføre et spædbarn at få flere afføringer og stimulere fjernelse af bilirubin fra kroppen .

Supplerende Fodring


Babyer der har problemer med amning kan have en hurtigere løsning af gulsot , hvis amning er suppleret med modermælkserstatning eller udmalket mælk .

Lysterapi


Spædbørn kan blive udsat for specielle blågrønt lys , at ændringer bilirubin i barnets blod og gør bilirubin lettere at udskille .

Immunoglobulin

Nogle tilfælde af nyfødte gulsot kan være forårsaget af forskelle i blodtype mellem mor og barn , og disse tilfælde kan kræve en intravenøs transfusion af en blod protein kaldet immunoglobulin .

blodtransfusionscenter

En blodtransfusion kan være påkrævet i tilfælde, hvor gulsot ikke er blevet korrigeret med andre behandlinger . Små mængder blod er fjernet fra spædbarnet , bilirubin og maternelle antistoffer er filtreret ud af blod , og blodet er tilbage til barnet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------