Position: sygdoms > HIV/ADIS >

hvordan man kan frigøre en Parkinsons gangart

  Omkring en tredjedel af mennesker med Parkinsons sygdom oplever en frustrerende symptom kendt som frysning . Frysning er et pludseligt tab af mobilitet , der opstår i et par øjeblikke , hvilket ramte til at føle det som om deres fødder er " frosset " til gulvet . Fordi frysning kan forekomme uden varsel og fører ofte til fald , skal en person med Parkinsons give bevidste tanke til hver bevægelse . Undertiden frygten for indefrysningen fører til modløshed og manglende vilje til at gå ud i offentligheden . Men i henhold til Parkinsons Disease Society , kan forskellige teknikker bruges til at " tø " en fastfrysning og tillade videreførelse af et aktivt liv .

Du skal bruge:
Mini-metronom på størrelse med et armbåndsur


1
Brug vægten skiftet metode. . Stedet for at forsøge at bevæge sig fremad i løbet af en fastfrysning , så prøv i stedet at flytte vægten til det ene ben . Dette vil ofte hjælpe dig komme videre med det modsatte ben .

2 .
Brug ord cues . Afgøre, hvilken fod på først at anvende , når forbereder sig på at tage et skridt og sige en sætning som : " En, to , tre , gå '' eller " Klar, parat , flytte " eller nogle andre prompten. Det sidste ord er signalet til at genoptage gå .
3 .
Syng eller nynne , mens du går . Brug rytmen af en enkel , repetitive melodi til at hjælpe dig passere gennem et område , der har tendens til at få dig til at fryse . Langsomme rytme og tage større skridt , hvis du har en tendens til at blande , der til tider sker inden en fastfrysning .
4 .

Klip en lille metronom på dit bælte eller lomme . Den bippe rytme af enheden kan hjælpe til at kickstarte bevægelsen efter en fastfrysning .
5 .
Planlæg din rute i et travlt sted, såsom en købmand eller indkøbscenter . Især hvis travle områder få dig til at fryse , stop ofte at observere den plads , hvor du vil være omvandrende og planlægge din rute . Kig efter noget eller nogen , der kan komme i vejen, og derefter afgøre, dit kursus . Beslutter dig for , vil gå til et vist punkt og derefter stoppe , kigge og planlægge igen efter du når det punkt .

gode råd og advarsler


 • Indefrysning ofte fører til faldende . Så meget som muligt , gå med en god kropsholdning , så hvis nedfrysning sker , kroppen er mere oprejst og mindre tilbøjelige til at tippe fremad .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------