Position: sygdoms > HIV/ADIS >

smertelindring for spondylolistese

   Hyppigst forekommende i den nedre ryg , spondylolistese opstår, når en joint i ryggen giver en knogle til at glide fremad over en knogle under den. Nerver kan blive beskadiget som følge af spondylolistese , der forårsager smerter i ryggen og svaghed eller følelsesløshed i benene .

betingelse ofte opstår i teenagere som et resultat af en sports skade , selv om de aldrig kan føle sig symptomer . Diagnosticering primært med x-ray , vil din læge kigge efter out-of -place ryghvirvler og frakturer . Ramte kan opleve ikke blot rygsmerter , men jag af smerte ned på bagsiden af benene og gangbesvær .

Typer


Medfødt spondylolistese er resultatet af en unormal knogledannelse i løbet af en foster udvikling , der sætter ryghvirvler med risiko for at glide . Isthmic spondylolistese opstår som en følge af spondylolysis . Udtrykket " spondylolysis " refererer til en defekt i dele af knoglen der linker leddene i ryggen af rygsøjlen . Spondylolysis er den mest almindelige årsag til spondylolistese . Disse udtryk er ikke ombyttes . Den mest almindelige form for denne lidelse , degenerative spondylolistese , opstår med aldring , når cushiony diskene mellem dine ryghvirvler mister evnen til at modstå flytning af din ryghvirvler . Denne hyppigst præsenterer efter det fyldte 40 .

Når en skade medfører en glide eller spinal fraktur , er det kendt som traumatisk spondylolistese . Når ryggen er svækket af en sygdom som osteoporose , er det nævnt som patologisk spondylolistese . Endelig postsurgical spondylolistese opstår efter rygkirurgi .

Behandling


Anti-inflammatoriske , såsom ibuprofen og aspirin , behandling af smerter forårsaget af inflammation . En epidural steroid injektion kan også gives for at reducere inflammation . En ryg bandage kan også reducere smerter ved at stabilisere din ryg . Din læge kan også ordinere fysioterapi til at bygge din kerne muskler i maven og ryggen . Fysioterapi vil bidrage til at fremme smertefri bevægelse og fleksibilitet .

A decompressive laminektomi , en kirurgisk procedure , kan også hjælpe med at lindre smerter ved at fjerne knoglen , der er at trykke på spinal nerver . Selv om dette kan mindske din smerte , kan det også lade din rygsøjle ustabil . En spinal fusion , hvor et stykke knogle er omplantet til rygsøjlen at helbrede sammen , at skabe et større , mere stabile dele af knoglen. Kirurger kan også placere en menneskeskabt ligament at styrke ryg og forbedrer stabiliteten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------