Position: sygdoms > HIV/ADIS >

thyreoidea læsion vs knude

   Når man sammenligner en skjoldbruskkirtlen læsion vs knude , er de to udtryk brugt i flæng , som en knude i det væsentlige en læsion-en unormal vækst påvirker skjoldbruskkirtlen

læsioner


En læsion er en unormal strukturændring i en kropsdel anlagt den ved sygdom eller traumer . Det er en meget generel betegnelse, der kan omfatte alt fra bumser på huden til interne kræft mutation .

knude


En skjoldbruskkirtlen knuder er en vækst på skjoldbruskkirtlen celler, der drages ind i en klump inden for et af lapper af kirtel . De er enten fast eller fyldt med væske ( cystisk ) .

Betydning


Mindre end 5 procent af skjoldbruskkirtlen knuder er livstruende . "Vær ikke alt for ked af at du har en skjoldbruskkirtlen knude , " siger Dr. R. Anders Rosendahl i skjoldbruskkirtlen Kirurgi Center i Texas . " Ja , det er noget , der skal evalueres , men det overvældende flertal af disse ting er ikke kræft , og af ringe konsekvens . "

Behandling

Laboratorium evaluering , herunder en thyreoidea-stimulerende hormon test , der bruges til at bekræfte tilstedeværelsen af kræftceller . " Kirurgi er den primære behandling for maligne læsioner , og omfanget af operationen afhænger af omfanget og arten af sygdommen, " ifølge Dr. Mary Jo Welker i Ohio State University College of Medicine .

Behandling

A thyreoidea noduli vil kun blive udtrukket , hvis det er fast besluttet på at indeholde kræft . Nogle læger vælger at fjerne kun den kræft del af skjoldbruskkirtlen , mens andre foretrækker en samlet thyreoidektomi , en fuldstændig fjernelse af kirtlen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------