Position: sygdoms > HIV/ADIS >

hvad er den 1. bivirkninger er hiv-positive ?

   Human immundefekt virus , der almindeligvis omtales som HIV , angriber immunsystemet og hæmmer kroppens evne til at bekæmpe infektioner . De hiv-smittede ikke kan opleve symptomer i op til 10 år , så det er afgørende, at dem, der kan være risiko for virus være opmærksom på tidlige tegn på at være hiv- positiv

Mouth Disorders


Sygdomme i munden er nogle af de mest almindelige tidlige bivirkninger af HIV . Disse lidelser omfatter mundtlige trøske , tandkødsbetændelse og mundtlige behårede leukoplakia af tungen .

Hudsygdomme


Hudsygdomme er fælles indikatorer , som HIV kan være til stede . Fælles hudlidelser , der er bivirkninger ved hiv, omfatter seborrheic dermatitis , molluscum contagiosum og svampeinfektioner i huden eller neglene .

Andre bivirkninger


Hver tilfælde af hiv er unik , og derfor nogle individer inficeret med virus kan opleve en bred vifte af bivirkninger forbundet med virus , mens andre kan opleve kun et par stykker. Fælles for tidlige bivirkninger af HIV at være opmærksom på bl. a. overdreven sveden /nattesved , vedvarende feber , vedvarende diarré , følelse af sygdom , der ikke vil gå væk , herpes , svær træthed , ledsmerter , perifer neuropati ( manglende evne til at styre muskler ) , uforklarlige vægttab og hævede lymfekirtler .

Øget risiko

Hvis du oplever nogen af de tidligere nævnte første tegn på at være HIV- positiv , bør du søge lægehjælp omgående . De, der har haft ubeskyttet sex eller har delt nåle til intravenøs stofbrug har en øget risiko for at pådrage sig virus og bør også søge lægehjælp med det samme , selvom hiv symptomer er ikke til stede .

Tidlig påvisning

Tidlig opsporing og diagnosticering er afgørende for overlevelse af hiv . Ofte HIV patienter kan leve relativt langt og sundt liv med hjælp af medicin . Ud over at være bevidst om tidlige bivirkninger af at være hiv- positive , alle, der er seksuelt aktiv , bør blive testet for HIV på et regelmæssigt grundlag og praksis sikker sex .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------