Position: sygdoms > HIV/ADIS >

hvordan man får tilbage din appetit tilbage efter et slagtilfælde

  Et slagtilfælde er en medicinsk nødsituation , hvor blodtilførslen til et område af hjernen er tabt ( enten fra en blodprop eller en pause i arterie) , således at afskære sine iltforsyning . Cellerne dør og hjerneskade sætter ind , hvilket fører til handicap. Handicap afhænger af det område i de berørte hjernen , og den person kan forelægge med tale eller Bevægelseshindrede . Nogle mennesker spiser ikke meget efter et slagtilfælde . Hvis du tager sig af en person , der har haft et slagtilfælde , der er måder til at stimulere hans appetit

Shopping for fødevarer og tilberede måltider


1 .
Spørg din elskede , hvad han vil spise , og få det . Spise dine livretter er en nem måde at stimulere appetitten .
2 .
Buy bløde fødevarer som f. eks yoghurt , æblemos og budding . Køb frugter og grøntsager af forskellige farver , såsom rød jordbær , grøn broccoli eller gul squash , for at gøre måltiderne visuelt interessant . .

3
Opret fed smag-marinere kød med frugtsaft eller dressing , og bruge krydderier som basilikum , peber og rosmarin . Lave mad grundigt , så det er blødt at spise .
4 .
Skær mad i små stykker for at gøre det lettere at tygge .

Spise med din elskede1 .
Sluk alle distraktioner , såsom fjernsyn , computere og telefoner .
2 .
Skab en rolig atmosfære , og ikke haste din elskede , mens man spiser . Tal om behagelige emner .
3 .

Se din elskede spise . Hvis hun har svært ved at tygge eller synke , kan hun nødt til at se en tale patolog . Hvis han har problemer med at bruge sølvtøj på grund af svaghed , kan du købe adaptive spise redskaber, der gør det lettere at spise .

gode råd og advarsler


 • Det er ikke normalt for slagtilfælde overlevende at spise meget lidt . De kan være frustrerede og vrede over ikke at kunne gøre ting , som de engang var i stand til at gøre . Afhængigt af en del af de berørte hjernen , kan de heller ikke være i stand til at kommunikere effektivt med andre . Vær tålmodig . Opmuntre din elskede til at gøre så mange ting selv , som han kan , selvom det tager ekstra tid .
 • Hvis din elskede begynder at tabe sig , kan det være nødvendigt at kontakte din læge for at få hjælp . Fejlernæring svækker immunsystemet , som bidrager til infektion . I svære tilfælde kan en påfyldningsrør skal indsættes i underlivet for at forhindre yderligere vægttab .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------