Position: sygdoms > HIV/ADIS >

hvordan man kan hjælpe symptomer på IBS

   Fælles symptomer på irritabel tyktarm omfatter mavesmerter , forstoppelse , diarré og oppustethed . Der er ingen kur for IBS , men der er hurtige og effektive måder at behandle symptomerne og håndtere denne mave lidelse . Som de fleste mave lidelser , er nøglen at undgå fødevarer og situationer , der udløser eller forværrer symptomerne

Managing IBS


1 .
Lær at slappe af . Der er en sammenhæng mellem angst og IBS , og at være stresset eller angst øger sandsynligheden for diarré . Sæt farten ned tarm kontraktioner og afværge tynd mave ved at øve afslapning teknikker såsom dyb vejrtrækning og ved at få regelmæssig motion og tilstrækkelig søvn .
2 .
Tilføj væsker . Drik otte glas vand dagligt for at forebygge hårdt , sjældne afføring og lindre symptomer i forbindelse med forstoppelse : oppustethed , gas og smerte .

3 .
Grøft fedt . Fedtholdige fødevarer er svære at fordøje med irritabel tyktarm . Se din fedtindtag og sænke dit forbrug af fastfood , stegte fødevarer og rødt kød .
4 .
Klip krydret mad og koffein . Visse fødevarer og drikkevarer kan udløse mavesmerter og diarré . Hvis symptomerne udvikler kort tid efter indtagelse af en krydret måltid eller drikker en koffeinholdige drik , udelukke disse poster og /eller ingredienser fra din kost at se, om din tilstand forbedres .
5 .

Spis fiber . Tag en fiber supplere eller spise fem portioner frugt og grønt om dagen for at stoppe forstoppelse og regulere tarmene .
6 .
Watch out for kunstig sweetners . Sweetners fundet i sukker-fri drinks , slik og andre fødevarer kan bringe på diarré og gas smerter i IBS -ramte. Undgå disse ingredienser til at forbedre symptomerne på irritabel tyktarm .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------