Position: sygdoms > HIV/ADIS >

baggrundsoplysninger om mavesyre

   Mavesyre , også kendt som gastrisk saft eller syre , består hovedsageligt af saltsyre . Dette er ansvarlig for at nedbryde de fleste af de fødevarer, en person spiser . Utilstrækkelige eller overskydende mavesyre kan forårsage medicinske problemer

Funktion


mavesyre er ansvarlig for at nedbryde proteiner og fedtstoffer . Mavesyren hjælper også med at dræbe bakterier, der kommer ind i kroppen ved at spise , ifølge cocoonnutrition. org .

Produktion


Produktionen af mavesyre varetages af parietalcellerne, ifølge Colorado State 's medicinske hjemmeside om fordøjelsessystemet . Parietalcellerne er placeret i mavens kirtler , som er spredt ud over hele mavesækkens slimhinde .

Control


mavesyre produktionen er kontrolleret af den indhold af histamin ( en type protein ) , acetylcholin ( en neurotransmitter ) og gastrin ( et hormon ) , ifølge colostate. edu .

betingelser

under for lidt mavesyre , hypochlorhydria , kan føre til eller bidrage til ernæringsmæssige mangler , fordi maden ikke er fordøjet ordentligt , cøliaki , og problemer med skjoldbruskkirtlen , i henhold til cocoonnutrition . org . For meget mavesyre kan føre til mavesår , halsbrand og gastroøsofageal reflukssygdom .

Medicin

Medicin , der anvendes til at undertrykke mavesyre produktion omfatter H2-receptor blokkere og protonpumpehæmmere , ifølge surgeryencyclopedia. com .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------