Position: sygdoms > HIV/ADIS >

define dysplasi

   Udtrykket dysplasi henviser til en type vækst , der er unormal eller rodet . Dysplastiske vækster er endnu ikke kræft , men kan udvikle sig til en carcinoma in situ , hvis ignoreret , selvom de normalt bliver behandlet , før de kan forvandle sig til kræft

Etymologi


Ordet dysplasi kommer fra det græske " dys ", der betyder unormal eller vanskelig , og " plassien , at "danne eller mug .

Ordbog Definition


Merriam-Webster definerer dysplasi som en " unormal vækst eller udvikling ( som af organer eller celler ) "eller mere bredt som " unormale anatomiske opbygning, der skyldes en sådan vækst . "

Kendetegn


Der er fire karakteristika dysplasi : . ulige størrelse celler , unormalt formede celler , overdreven pigmentering , og usædvanlige hastighed af celledeling

cervikal dysplasi

cervikal dysplasi er unormale ændringer i celler i livmoderhalsen . Cervikal dysplasi er fundet ved at udføre en PAP smear og fjernes for at forebygge udviklingen af livmoderhalskræft .

dysplastiske NEVI

dysplastiske nevi er godartede modermærker , der ligner melanom , en dødelig form for hudkræft . dysplastiske nevi er underligt formet og multi-farvede . Tilstedeværelsen af dysplastiske nevi indikerer en øget risiko for at udvikle modermærkekræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------