Position: sygdoms > HIV/ADIS >

er gulsot en allerede eksisterende tilstand ?

   Gulsot er en tilstand, hvor alt for meget bilirubin er i omløb i hele blod . Bilirubin er fremstillet af fordelingen af hæmoglobin fra de røde blodlegemer . For meget bilirubin årsager gulfarvning af hud og øjne . Det kan forekomme hos voksne , babyer og børn

Gulsot


Gulsot er ikke en sygdom , ej heller er det en allerede eksisterende tilstand . Det er et symptom på et andet problem . Voksne kan opleve gulsot på grund af leverskader . Det er vigtigt at søge behandling , da gulsot kan føre til leversvigt .

Årsag


Nogle årsager til gulsot omfatter hepatitis , skrumpelever , kræft i bugspytkirtlen og malaria . Det kan også være forårsaget af bilirubin-relaterede lidelser .

Diagnose


Gulsot kan diagnosticeres af en læge undersøgelse . At fastslå årsagen til gulsot hos voksne , skal en række tests foretages af en læge.

Behandling

Årsagen til gulsot vil fastlægge behandlingen . Under visse omstændigheder kan gulsot være et permanent problem . Dette er normalt tilfældet for skrumpelever og leverbetændelse . Andre tilfælde kan omfatte kirurgi eller antibiotika , eller endda kræver en levertransplantation.

Recovery

Recovery , ligesom behandling for gulsot , afhænger af årsagen . For patienter på antibiotika eller med tilbagevendende gulsot , er der ikke meget , hvis nogen , restitutionstid . For patienter , der gennemgår en levertransplantation , kan inddrivelse tage omkring 12 uger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------