Position: sygdoms > HIV/ADIS >

hvad er chancerne for at få diabetes ?

   Diabetes kan være en ødelæggende sygdom , for hvilke der ikke er nogen kur . Der er mange faktorer involveret , når det bestemmes en persons risiko for at udvikle denne sygdom-nogle de kan kontrollere og andre de ikke kan

Alder


Alder spiller en vigtig rolle i udviklingen af sygdommen . Dobbelt så mange mennesker over 60 år er i øjeblikket diagnosticeret med diabetes end i de 20 og ældre kategori .

Køn


Køn synes ikke at påvirke dine chancer meget . Mænd har kun en lidt højere forekomst af at udvikle diabetes end kvinder .

Etnicitet


Etnicitet spiller en imprtant rolle i fastsættelsen diabetes risiko . Mens sorte har kun 3,7 millioner mennesker i dag diagnosticeret med diabetes , dette udgør næsten 15 % af befolkningen . Den kaukasiske samfund har næsten 10 % af befolkningen ramt af sygdommen . Latin , Asien , Stillehavsområdet Islander , og Alaskan befolkninger har også en højere forekomst af diabetes .

Vægt

Vægt spiller en rolle i udviklingen af sygdommen så godt. Overvægtige og fede mennesker har en meget større chance for at udvikle diabetes end jævnaldrende , der opretholder en sund vægt .

Andre faktorer

Andre faktorer, der øger sandsynligheden for, at nogen vil udvikle diabetes er dårlig kost og stillesiddende livsstil . Begge disse øger sandsynligheden for, at nogen vil være overvægtige . Graviditet kan også forårsage diabetes , selv om dette er normalt termporary . Svangerskabsdiabetes vil ofte løse sig selv efter at barnet er leveret .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------