Position: sygdoms > HIV/ADIS >

hvordan man kan fortælle om din æggelederne er blokeret

  Æggelederne er placeret på hver side af livmoderen . Deres opgave er at hjælpe ægget finde sin vej fra en kvindes æggestokke til livmoderen . Når æggelederne bliver blokeret , kan ægget ikke nå livmoderen , og kvinden ikke er i stand til at blive gravid . Din læge kan køre tests for at kontrollere, om der blokerede æggeledere

Du skal bruge: .
lægebesøg
Hysterosalpingogram .
Hysteroskopi .
Laparoskopi .


1 .
Opsæt en aftale med din læge . Hun vil stille spørgsmål vedrørende din manglende evne til at blive gravid , såsom om du har en historie om en seksuelt overført sygdom ( STD ) , underlivsbetændelse eller endometriose , som alle kan bidrage til infertilitet .
2 .
gennemgå en hysterosalpingogram , hvis din læge anmoder om det . Denne test er en X-ray bruger en kontrast farve . Du ligger på et bord som et farvestof indsprøjtes gennem et lille rør ind i skeden og på op til livmoderen . X-stråler er taget som farvestof ind og passerer gennem æggelederne . X-stråler giver billeder af nogen blokering .

3 .
Spørg din læge om en hysteroskopi . Du ligger på et bord som en lille kikkert er indsat i din livmoderhals . Lægen ser på en skærm , der relæer billeder fra kameraet og kan se , om dine æggeledere er blokerede .
4 .
Tal med din læge om laparoskopi . Du ligger på et bord og en lille rækkevidde kaldes en " laparoskop "indsættes i gennem din mave , hvilket giver et bedre overblik i æggelederne og i hele bækkenregionen .

gode råd og advarsler • A hysterosalpingogram udføres 3 til 5 dage efter en menstruation for at undgå risikoen for at blive gravid og har proceduren gjort . Tal med din læge om eventuelle problemer du måtte have om denne test .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------