Position: sygdoms > HIV/ADIS >

irritabel tyktarm & Aspergers syndrom

   Irritabel tyktarm ( IBS ) er en lavere tarmkanalen lidelse , der forårsager mavesmerter og unormal afføring . IBS kan være forårsaget af problemer med tarmsystemet muskler , bevægelse og udspænding . Det påvirker især kvinder og begynder typisk i ungdomsårene eller den tidlige voksenalder .

Aspergers syndrom er en form for autisme , hvor de ramte er meget velfungerende og har over gennemsnittet intelligens , men har problemer interagerer med andre . Betingelsen påvirker mænd mere end kvinder . Dens årsag er ukendt . Irritabel tarm og Aspergers er meget forskellige forhold, der kan både en negativ indvirkning på livskvaliteten

Diagnose


Aspergers syndrom er normalt diagnosticeres i barndommen . En læge vil observere patienten adfærd og spørge forældrene om deres udvikling , sociale og kommunikative færdigheder . Barnets intelligens , problemløsning evne og taleudvikling kan undersøges . IBS kan normalt diagnosticeres uden test , men når det er nødvendigt , kan du have en endoskopi til at hjælpe lægen til at se inde i din krop , hvor problemet opstod . Du kan også prøve en laktosefri diæt i to uger for at kontrollere lactasemangel .

IBS Symptomer


Symptomer på irriteret tyktarm er mavesmerter efter et måltid , som går væk efter en afføring . Du kan også få underlivssmerter udspilning, gas og oppustethed og forstoppelse og diarré , der er hyppige , kronisk og ofte smertefuld . Andre symptomer omfatter tab af appetit , følelsesmæssig nød og depression . De fleste mennesker med irritabel tyktarm har milde symptomer , men de kan være mere alvorlige for mennesker med humørsvingninger , såsom angst og depression . Leve med svære symptomer på IBS kan gøre at deltage i sociale engagementer vanskeligt eller ubehageligt .

Aspergers Symptomer


Nogle symptomer på Aspergers syndrom taler i en monoton , ikke reagerer på kommentarer eller følelser for andre, svært ved at forstå humor eller sarkasme og problemer picking en samtaleemne . Mennesker med Aspergers måske også have problemer med kropsholdning , ansigtsudtryk og øjenkontakt , være ufleksibel med rutiner og udstille repetitive adfærd, såsom at dreje og snapper deres fingre . Disse symptomer kan gøre interagere med andre og gå til sociale funktioner svært .

IBS Behandling

Behandling af irritabel tyktarm starter med at lindre dine egne symptomer . Start med at udøve regelmæssigt og forbedre søvn vaner . Dette kan omfatte at få nok søvn og gå i seng på samme tidspunkt hver aften . Tilføjelse fiber til din kost og undgå stimulanser som koffein kan hjælpe . Brug anti-diarré medicin hvis diarré er et problem , men hvis du har forstoppelse , kan du brug for medicin for at stimulere afføring . Din læge kan også ordinere antidepressiva og anbefale rådgivning .

Aspergers Behandling

Aspergers behandling omfatter kognitiv adfærdsterapi , en metode til at hjælpe med at stoppe problemer som vredesudbrud og afbryde . Denne terapi kan også hjælpe patienten genkende følelser og håndtere angst . Kommunikation og social færdighedstræning indebærer gentagelse at undervise Aspergers patienter til at tale i en naturlig rytme og til at fortolke humor , sarkasme og anden kommunikation teknikker . Der er ingen medicin til behandling af Asperger, men medicin kan behandle symptomer som hyperaktivitet og depression .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------