Position: sygdoms > HIV/ADIS >

oplysninger om risikoen for Huntingtons sygdom

   Huntingtons sygdom er en genetisk ( arvelig ) sygdom, der rammer adfærd , tænkning og flytning af en berørt person . Huntingtons sygdom er progressiv , hvilket betyder, at symptomerne forværres over tid og kan ikke vendes

Årsag


Huntingtons sygdom er en autosomal-dominerende træk , hvilket betyder, at en person med en forælder, der har genet har en 50 procent chance for at arve genet . En person med en kopi af genet vil udvikle Huntingtons ifølge Mayo Clinic .

Typer


Ifølge MedlinePlus , to typer af Huntingtons sygdom eksisterer . Mest almindeligt , symptomer åbenbart når en person er i hans 30'erne eller 40'erne , men symptomerne kan udvikle sig i barndommen .

tidlig debut


Mennesker med tidlige debut i Huntingtons kan have symptomer mere som de af Parkinsons sygdom , herunder stivhed ( ikke at kunne bevæge sig ) , bevæger sig langsomt og rystelser , ifølge MedlinePlus . Symptomerne på folk med tidlig debut Huntingtons kan forværre hurtigere .

mentale forandringer

Mental ændringer , der ledsager Huntingtons sygdom kan omfatte antisocial adfærd , hallucineret , idet irritabel og humørsyg , rastløshed , paranoia , angst , stress , spændinger , desorientering , forvirring , psykose , hukommelsestab , nedsat dømmekraft og . ændringer i tale

fysiske ændringer

Følgende fysiske ændringer kan forekomme hos personer med Huntingtons sygdom : at dreje hovedet for at flytte en opfattelse , grimasser og andre ansigts bevægelser , bevægelser, er langsomme og ukontrolleret , vilde eller rykkende bevægelser og besvær med at gå .

Behandling

No cure har fundet for Huntingtons sygdom , og ramte folk i almindelighed dør inden for 20 år for at udvikle symptomer . Medicin kan ordineres til at styre symptomer , afhængigt af hvilke symptomer opstår inden for en given person .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------